Bjerget Mont Ventoux

Kæmpen i Provence

Det berømte cykelbjerg Mont Ventoux, der med sin højde på 1.912 m også kaldes for Provences Kæmpe, ligger omkranset af fantastiske lavendelmarker og snorlige vinranker. Bjerget er det højeste i Procenve og på toppen af bjerget står en meteorologisk observationspost, som er nem at få øje på med sin røde antenne på toppen. Kært barn har mange navne, og det gælder også for bjerges, som ud over Provences Kæmpe også bliver kaldet Det skalede Bjerg, på grund af den hvide kalkstensørkenen som dækker de sidste seks km. til toppen, og så bliver det også omtalt som vindblæst, da blæsten kan komme op på 83 m/s.

Tag cyklen til toppen

Lad bilen stå og sæt af sted på cykel igennem det skønne landskab, der udspiller sig ved foden af bjerget. Her findes talrige vingårde og på grund af det helt specielle milde lokalklima, bjerget danner, producerer egnen både frugt og grønt til resten af landet – lige fra kirsebær, jordbær, vindruer, meloner og abrikoser til asparges. Området har altså et middelhavsklima og er også på listen over UNESCOs liste over biosfærereservater. Er du en garvet cykel rytter kan du også prøver kræfter med at bestige Mont Ventoux fra Bédoin. Turen er 21.4 km. lang og med en gennemsnitlig stigning på 7,6% og 12% max stigning kan den udfordre selv den bedste cykel rytter, hvilket den også har gjort for Tour de France rytterne tidligere. Uanset om du vælger at tage turen på cykel eller i bil, så sørg for at komme helt op til toppen, for du vil opleve en smuk og uforglemmelig udsigt.

Eller hvad med en vandretur i området?

Området omkring bjerget byder ud over vingårde også på kløfter og gode muligheder for gåture. Besøg f.eks. Gorges du Toulorence, hvor du kan blive kølet af I den lave flod med en gåtur eller kør turen igennem Gorges de la Nesque, hvor du vil kunne lave flere stop med udsigt ud over kløften og over til Mont Ventoux. Er du heldig kan du på din tur også støde på vilde vildsvin.

kort

Vis på kort