Højen Colline du Château i Nice

Se Nice i fugleperspektiv

Som en stor beskyttende kæmpe ligger den 93 meter høje klippe Colline du Château og garderer Nices gamle bydel mod Middelhavet. Som en grøn ø, der svæver over byens røde tegltage, tilbyder Colline du Château den nok smukkeste udsigt over Nice. Her fra toppen viser ikoniske Promenade des Anglais, den gamle by, havnen og ikke mindst det glitrende Middelhav sig fra sin absolut bedste side.

Den frodige park på toppen af klippen, hvor en kølig brise gerne stryger din kind og støvregnen fra det kunstige vandfald fugter dit hår, er en velkommen oase i sommervarmen. Du kan nå op til parken og den vilde panoramaudsigt ad trapper og stier, der slynger sig rundt om klippen. Men vil du spare kræfterne i benene, så kan du tage elevatoren op.   

Inspiration

slotshøjen uden slot

Som navnet Colline du Chateâu (Castle Hill) indikerer, lå der engang et slot, eller nærmere et citadel, på toppen af den grønne klippe. I århundreder tjente området som et mageløst forsvarsværk, og herfra har både ligurerne, grækerne og romerne sat deres præg på Nice og den franske kyst. I 1706 beordrede Louis 14. dog citadellet nedlagt, så i dag er der kun få ruinerne tilbage. Du kan dog stadig få en fornemmelse af, hvordan citadellet tog sig ud, hvis du læser informationsskiltene, der findes i parken. 

Det er også sjovt for børn

Det kan være svært at lokke børnene til at gå den lange tur til toppen af Colline du Chateâu, men den fine legeplads, der ligger på vejen kan måske være netop den motivation, der skal til. Og hvis det ikke kan gøre det alene, så kan I tage det charmerende, hvide tivolitog, der inkluderer en tur til toppen af klippen på sin tur rundt i byen. Så får både du og børnene en sjov tur til toppen af Nice. 


"Når du har betragtet Nice fra toppen af Colline du Chateâu er det oplagt at gå en tur i den gamle bydel og nyde en drink i de skyggefulde gader"

- Ditte, Rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort

Oplev Nice - skab din egen historie