Den historiske by Albi

Toulouse-Lautrec på plakaten

Albi ligger nordøst for Toulouse ved Tarn-flodens bredder. Den gamle by reflekterer kulminationen på middelalderens arkitektur og byudvikling. Den gamle bro, Pont-Vieux, Saint-Salvi-kvarteret og kirken bærer vidnesbyrd om byens oprindelige udvikling i det 10. og 11. århundrede. Efter Albigenserne's korstog mod Katharerne i den 13. århundrede, blev Albi en stærk episkopal by og den store katedral, bygget i det 13. århundrede i lokale orange og røde musten, demonstrerer det romersk-katolske præstevældes magt. Den episkopale by Albi danner en sammenhængende samling af monumenter og kvarterer, der stor set er forblevet uændret gennem tiderne.

Overraskende nok finder I i Le Palais de la Berbie, biskopperne tidligere residens, et Musée Toulouise-Lautrec. Henri Toulouse-Lautrec var født i Albi i 1864 og efter hans død i 1901 af alkohol og syfilis, bidrog hans mor Adèle Comtesse de Toulouse-Lautrec-Monfamed med midler til et museum i hans fødeby. Muséet i Albi har den største samling af Toulouse-Lautrecs værker. 

Her kan I se Henri de Toulouse-Lautrecs dynamiske belle epoque-plakater med cancan-dansere og motiver fra bordeller og barer på Montmartre i Paris på Musée Toulouse-Lautrec, hvor der er over 1.000 plakater og tegninger fra mesterens hånd

 

Kort

Vis på kort