Den romerske by Arles

Galliens lille Rom

Mellem Montpellier og Marseille finder du byen Arles, som er kendt som "Galliens lille Rom" på grund af sine mange romerske bygninger, torvepladsen, buegangene i domkirken, de romerske bade og det store amfiteater, Les Arénes. Arles og de mange romerske monumenter, har bragt byen på UNESCOs verdensarvsliste siden 1981. Byen blev grundlagt i 46 f. Kr. af Julius Cæsar, og har lige siden fået besøgende til at føle sig trukket tilbage i tiden. Besøg også klosterkirken Saint-Trophime som med sine søjler og skulpturelle udsmykning er noget helt særligt.

Gå en tur i de smalle gader, nyd en frokost langs Rhône-flodens bred, eller tag på udflugt til det unikke sumpområde La Camargue udenfor byen, hvor du vil kunne opleve ris-, lavendel- og solsikkemarker samt flamingoer.

Van Goghs favoritby

Forestil dig det bløde sollys over bjergene, husenes okkergule pastelfarver og de lilla lavendler på marken … Jo, landskabet i Provence er noget særligt, og det har med god grund inspireret store kunstnere som Marcel Pagnol, Picasso og ikke mindst Vincent van Gogh, der faldt for de provencalske solsikkemarker og oliventræer. Arles er Vincent van Goghs by, og det var her, han blandt andet malede Café Nuit i september 1888 på Place du Forum. Van Gogh rejste til Arles som 35-årig og malede de solsvedne landskaber - senere blev han indlagt på det lokale sindssygehospital, hvor han fortsatte med at male. Kommer du til Arles, kan du besøge udstillingerne Fondation van Gogh og Espace van Gogh.

Kort

Vis på kort