Kløften Gorges du Verdon

Frankrigs svar på Grand Canyon

Leder I efter spændende udflugter på din ferie i solrige Sydfrankrig? Så skal I ikke lede længere! Blot et par timers kørsel fra feriebyer som Nice og Cannes ligger Gorges du Verdon; et sandt naturvidunder og én af de mest spektakulære naturoplevelser, I kan finde på jeres kør-selv-ferie i Provence. Så tag en tur ind i baglandet fra Côte d’Azur, Den franske Riviera, og oplev Frankrigs svar på Grand Canyon, hvor den smaragdgrønne Verdonflod snor sig i bunden af en 800 meter dyb slugt med dramatiske klipper på op til 250 meters højde. Her er en masse vandrestier i området som fører dig over broer, tunneler og flere udsigtspunkter, hvor du kan stoppe op og nyde udsigten. Dette kan også gøres i bil, hvor der er lavet flere parkeringsstop med samme formål - nemlig at kunne opleve den spektakulære udsigt.

Du vil kunne underholde hele familien med en tur ned til den rolige sø, Lac de Sainte-Croix, hvor I kan bade og leje små vandcykler. Herfra kan I sejle dybere ind i kløften, hvor I helt tæt på oplever dybet og højden på klippevæggene, som danner ramme om kløften. Det er meget populært at hoppe ud fra klipperne og ned i floden, og måske ser I nogle vovehalse kaste sig ud fra klipperne?

Området har gode veje, afmærkede vandrestier og hele fem søer. Du kan vandre, cykle, klatre, bungee jumpe, svømme eller sejle kajak, kano eller tage en vandcykel rundt i de smukke omgivelser - der er med andre ord masser af muligheder for lidt action for både børn og voksne.

 

Scenisk vej gennem kløften

Du kan godt opleve Gorges du Verdon på én dag, men hvis du har mere tid anbefales det, at du bruger den på at opleve hele områdets palet af storslåede udsigter, vandsport, vandreture og smukke køreture. Gorges du Verdon er nemlig en del af den større naturpark Parc Naturel Régional du Verdon, der dækker et område på 1.796,36 km2. Derfor kan du sagtens bruge et par dage på at få området rigtig ind under huden, hvis du ønsker en masse natur på din rejse.

Oplagt er det fx at køre den godt 80 km. lange tur hele vejen langs kløften fra byen Castellane til Gréoux-les-Bains. Her er det vigtigt at du husker at vælge ruten langs kløften, og ikke blot tager de store veje. Denne tur byder på udsigter i særklasse, serpentinveje og charmerende småbyer.

Kort

Vis på kort