Kløften Gorges du Verdon

Vil du opleve Frankrigs svar på Grand Canyon?

Leder du efter spændende udflugter på din ferie i solrige Sydfrankrig? Blot et par timers kørsel fra feriebyer som Nice og Cannes ligger Gorges du Verdon; et sandt naturvidunder og én af de mest spektakulære naturoplevelser, du kan finde på jeres kør-selv-ferie i Provence. Så tag en tur ind i baglandet fra Côte d’Azur, Den franske Riviera, og oplev Frankrigs svar på Grand Canyon, hvor den smaragdgrønne Verdonflod snor sig viltrert i bunden af en 800 meter dyb slugt med dramatiske klipper.

Det er en oplevelse, der kan få både børn, naturentusiaster og aktivitetslystne typer op fra poolen og ud i bilen.

Inspiration

To sceniske veje gennem kløften

Du kan i princippet opleve Gorges du Verdon på en dag. Men det ville være at snyde dig selv for hele områdets palet af storslåede udsigter, vandsport, vandreture og smukke køreture. Gorges du Verdon er nemlig en del af den større naturparken Parc Naturel Régional du Verdon, der i realiteten dækker et område på 1.796,36 km2. Derfor kan du sagtens bruge et par dage på at få området rigtig ind under huden. 

Oplagt er det fx at køre den godt 100 km lange tur hele vejen langs kløften fra byen Castellane til Gréoux-les-Bains. En tur der byder på udsigter i særklasse, serpentin-veje og charmerende småbyer. 

Oplev Verdon på en sjov måde

Langt de fleste, der oplever Gorges du Verdon kører til den store af søerne, Lac de Sainte-Croix, hvorfra der kan lejes både mm. Det er en smuk oplevelse at sejle på den smaragdgrønne flod, der igennem århundrede har skåret sig ned i bjerget og skabt en imponerende bjergslugt.

Området har gode veje, afmærkede stier og hele fem søer. I kan vandre, cykle, klatre, bungy jumpe, svømme eller windsurfe, sejle kajak, kano eller tage en cykelbåd rundt i de smukke omgivelser - der er med andre ord masser af mulighed for lidt action.

Stier og vandreruter leder desuden gennem tunneller og over hængebroer til fantastiske udsigtsposter, men en køretur rundt om kløften er også en betagende oplevelse.

Leder du efter endnu flere storslående naturoplevelser i Provence? Vi har samlet en masse til dig her.
Du kan også se vores forslag til spændende kør-selv-ferier i Provence

Kort

Vis på kort

Oplev Provence - skab din egen historie