Limoges

Bedre kendt som "Porcelænsbyen"

Der er noget at se på i byen Limoges, der er fuld af charme og karakter. Limoges er bedre kendt som ”Porcelænsbyen” på grund af det fineste porcelæn, der er produceret gennem generationer og som har givet velstand til byen. I dag har du stadig mulighed for at besøge porcelænsfabrikker, hvor håndværkerne viderefører den fornemme tradition, og du kan selvfølgelig også købe nogle af de smukke porcelænskunstværker med hjem. Byens museer og gallerier udstiller også de mest fantastiske eksempler på porcelæn, der er produceret de sidste 200 år.

Om sommeren rammer Tour de France ofte Limoges, hvor hele byen syder med masser af aktiviteter. Uanset om du er cykelentusiast eller ej, så er det en oplevelse – specielt når cykelrytterne kommer drønende gennem byen og videre ud i det franske landskab.

Gå på opdagelse gennem Limoges brostensbelagte gader og nyd den smukke arkitektur, der dukker op overalt. Nogle af de bedste eksempler er katedralen Saint-Étienne, den gotiske kirke Saint Michel des Lions og det imponerende biskoppalads, der huser Musée des Beaux-Arts - byens førende kunst- og kulturhistoriske museum. Den brostensbelagte gårdhave, Cour du Temple, med de smukkeste bindingsværkshuse og søjlearkader, er bestemt også et besøg værd. Og så er der Benedictiner banegården – en af Frankrigs mest betagende jernbanestationer, der er blevet brugt i flere film og reklamer.

Besøg også et af de lokale markeder i Limoges, og gør som franskmændene, køb nogle friske råvarer og lav din egen lille picnic i en af byens parker. En tur langs Vienne-floden er hyggelig og lidt væk fra trafikken – her støder du sikkert på den smukke, gamle stenbro fra det 13. århundrede.

Om aftenen kan du finde en hyggelig restaurant og smage på nogle af byens- og områdets specialiteter, der bl.a. er kendt for sine pragtfulde vine og desserten clafoutis.

Limoges ligger ca. 200 kilometer nordøst for Bordeaux og vest for Massif Central.

Kort

Vis på kort

Oplev det sydvestlige Frankrig - Skab din egen historie