Narbonne - stor kultur i en lille by

den første romerske by i frankrig

Narbonne er en relativt lille by med omkring 50.000 indbyggere, men til trods herfor er det let at fornemme byens historiske storhed, når I slentrer rundt i byen. Narbonne var stedet for den første koloni grundlagt 188 f. kr. af romerne i Gallien - den romerske betegnelse for Frankrig – og Canal de la Robine, en del af Canal du Midi systemet, løber gennem byen og adskiller den nordlige del historisk kendt som Cité fra Bourg mod syd.

Narbonne har meget at byde på for kulturinteresserede. Her kan I opleve den romersk-katolske katedral Cathédrale Saint-Just-et-Saint-Pasteur de Narbonne, hvis grundlæggelse går helt tilbage til 1271. Reelt er katedralen aldrig færdigbygget, da det krævede en nedrivning af en del af bymuren, hvilket ikke blev gennemført på grund af behovet for bymuren til at sikre byen.

En af byens andre store kulturseværdigheder er Palais des Archevêques, ærkebiskoppens palads. Bygningen – der ligesom katedralen stammer fra 1200-tallet – har mange flotte tårne. Paladsets ældste del stammer dog helt tilbage til romertiden og er det andet største katolske palads i Frankrig efter Pavens plads i Avignon.

De historiske bygninger, de smalle og snoede stræder i den gamle historiske bydel, Canal de la Robine, der er på UNESCO's Verdensarvsliste og det smukke indendørs marked Les Halles – alt dette giver byen en puls, der er et besøg værd.

Anbefalet af Niels - butikschef i Aalborg

Det er fascinerende at kunne se og gå på den samme vej - Via Domitia - som romerne, der grundlagde Narbonne.

Kort

Vis på kort