Promenade des Anglais og Place Massena i Nice

Strandpromenaden over dem alle

I Nice finder du en af de promenader, Frankrig er kendt for, nemlig den lange, brede Promenade des Anglais langs vandet - promenaden, som altid summer af liv. Her kan du slappe af på de kongeblå stole, der står opstillet langs stranden, mens du betragter de lokale på rulleskøjter, cykel eller på løbetur. Du kan også købe en varm crepes og lidt køligt at drikke fra en af de mange gadesælgere. Om aftenen kan du vælge blandt de mange restauranter med havudsigt, og hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra, kan du besøge baren på det smukke gamle hotel Le Negresco. Fra deres udendørs lounge får du nemlig en udsigt helt i særklasse for ikke at snakke om deres drinks, der er ud over det sædvanlige.

Place Massena - Den historiske plads i Nice

Ikke langt fra Promenade des Anglais finder du Place Massena, som er Nices historiske plads. Den store plads ligger mellem den gamle og den nye bydel, lige dér, hvor flere af de store boulevarder krydser hinanden. Pladsen er indrammet af gamle bygninger malet i den karakteristiske røde farve, området er så kendt for, og med de buede hvælvinger, man kan gå under. Sporvognene krydser pladsen, hvorfor pladsen altid summer af liv. I pladsens yderkant finder du en masse butikker og caféer, så der er rig mulighed for at slappe af og nyde den franske sol.

Midt på den buede del af pladsen står en stor statue af Apollo stående midt i et springvand, han er dog ikke alene. Svævende over dit hoved på syv pæle kan du se syv ens, knælende mænd, som hver især repræsenterer et af de syv kontinenter. Når mørket falder på lyder mændene op i forskellige farver, og lys strømmer også ud fra hvælvingerne langs pladsens kant.

Kort

Vis på kort