Den smukke Causeway Coastal Route

En smuk oplevelse mellem hav og land

Belfast er det perfekte udgangspunkt for en spændende kør-selv-rejse igennem Nordirlands spektakulære natur, kultur og historie, der følger hele vejen frem til Londonderry. Sæt bilen i gear og kør afsted på den spektakulære Causeway Coastal Route, der siges at være en af de smukkeste køreture i verden, med udsigten over det bølgende hav på Irish Channel mod England til den ene side og højt tårnende klippesider omgivet af bølgende landskaber i gyldne, grå og grønne nuancer til den anden.

I kan prøve kræfter med Gobbins Cliff Path, en gammel gangsti, der hænger faretruende ud fra basaltklipperne over det brusende irske hav eller besøge Glenarm Castle og Carngunnock Country Park, der er et paradis for naturelskere. I kan også forsøge at finde den forladte landsby Galboly, inden I fortsætter langs Torr Head, der byder på formidable udsigter og Carrick-a-Rede rope-bridge, hvor der venter en nervepirrende oplevelse på den gamle hængebro 30 meter over knusende bølger.

På vejen rundt fra Belfast til Londonderry passerer i alle de ni dale - Glens of Antrim - hvor I kan gøre en afstikker ind i landet, så I kan se hvor smuk og afvekslende naturen er langs Causeway Coastal Route.

Inspiration

Giganternes kamplads<

Det absolutte højdepunkt på Causeway Coastal Route er det sagnomspundne Giants Causeway. Kysten, der er beklædt med 40.000 naturskabte sekskantede søjler, er et helt unikt syn. Når I bevæger jer rundt på dette usandsynlige fænomen, der fortsætter ned i havets tågeagtige bølger, er det ikke svært at forstå, hvorfor det har været ophav til myten om rivaliserende irske og skotske kæmper, der byggede en vej over havet.


"nyd den smukke tur på Causeway Coastal Road, hvor i kan se  Irish channel på den ene side og det smukke grønne bølgende landskab afbrudt af klipper på den anden."

- Jesper, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort