De ni Glens of Antrim

De ni dale i County Antrim

På jeres kør-selv ferie i Nordirland, som kommer I ikke udenom et besøg på en eller eller flere The Nine Glens of Antrim. De strækker sig hele vejen rundt om country Antrim fra syd mod nord og vest mod øst, og de smukke dale strækker sig fra dybt inde på øen og løber alle mod kysten.

Det vidunderlige landskab er fyldt med pittoreske landsbyer, frugtbare skove, rå bjerglandskaber, vandfald og masser af folklore. Få den fulde oplevelse af dette majestætiske område ved at besøge Glenariff Forest Parks og den ikoniske landevej The Dark Hedges, der indrammet af sammenflettede træer mest ligner noget fra et eventyr da også har været med til at sætte scenen i Game of Thrones. I de mange charmerende landsbyer kan I opleve ægte irsk folkekultur, når det er bedst.

Inspiration

Hvad hedder de ni dale?

De ni dales navne fortaber sig langt tilbage i fortiden og kan fortolkes som følger:

  1. Glenarm - dalen opkaldt efter hæren
  2. Glencoy - sværets dal eller dalen med hækkene
  3. Glenariff - den frugtbare dal eller plovens dal med kælenavnet "Queen of the Glens"
  4. Glencorp - de dødes dal
  5. Glenballyemon - Eomons dal
  6. Glenaan - dalen med begravelseskamrene
  7. Glendun - dalen ved River Dun
  8. Glenshesk - dalen med sivene
  9. Glentaisie - dalen opkaldt efter Tasie, datter af Kong Rathlin

Glenariff er klart den smukkeste og mest interessante af dalene, da den med sin karakteristiske U-form omkranset af høje klippeformationer, vandfald og brede sandstrand ved udløbet ved Waterfoot mod North Channel naturmæssigt spænder over den største variation.


"har i kun tid til at besøge en af de ni dale, så skal i vælge Glenariff, der er den smukkeste. begynd jeres besøg i Glenariff Forest Park, hvor i endda kan komme i den rette stemning med en kop te og en shortcake biscuit i Glenariff Tea House midt inde i dalen."

- Jesper, rejsespecialist i Lyngby

Kort

Vis på kort

Oplev Nordirland - skab din egen historie