The English Market i Cork

Gastronomiens epicenter

"You could live a lifetime in Cork and never need any shopping destination other than The English Market", lyder de bevingede ord om Corks populære overdækkede markedshal i the Bridgestone Irish Food Guide. Og man er tilbøjelig til at give dem ret - også selvom den elegante hal fra 1788 absolut ikke hører til blandt de største af sin slags. The English Market, der ligger midt i Corks travle shoppingkvarter, har efterhånden udviklet sig til at være epicentret for byens forholdsvis nyerhvervede hovedrolle som Irlands gastronomisk hotspot. Er du blevet sulten? Så kan du være sikker på, at lokale specialiteter og lækkerier i The English Market nok skal friste smagsløgene og få mundvandet til at løbe, når kør-selv-ferien går forbi Cork.

Inspiration

alverdens lokale råvarer

Det første, der slår dig, når du kommer ind i The English Market er hvor elegant hallen er med sit hvælvede træloft, fontænen i midten og svalegang. Det næste, der slår dig er duftnuancerne og farvespektaklet! Gule baldakiner over boder, der bugner af alt godt fra det irske spisekammer, spændende oste, chokolader og bagværk fra lokale producenter og et hav af friske fisk, der stirrer på dig fra glasmontrene. Der er nok delikatesser at vælge mellem i The English Market og alle sanserne bliver sat i sving.

Gourmet på svalegangen

Hvis du skal smage lidt mere indgående på The English Market, så er den familieejede The Farmgate Café lige stedet. Fra den smukke restaurant på svalegangen, der gerne byder dig indenfor med højt humør, fyldte borde og livlig samtale, kan du betragte menneskemylderet nede i hallen. Og så bliver deres spændende menu tryllet frem af traditionelle, regionale og sæsonbestemte råvarer, der primært leveres af hallens mange producenter. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Cork har fået tilnavnet Food Capitol of Ireland.


"du skal helt sikkert smage en gourmethotdog fra O'Flynn's Gourmet Sausage Company. Prøv fx en hvidløgspølse serveret med persille og dit eget valg af hvidløgsmayo, sød chili, ketchup, ristede løg, jalapeño og syltede agurker"

- Ditte, Rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort