Dettifoss og Selfoss vandfaldene

Kom tæt på Islands største og Europas kraftigste vandfald

De to store vandfald, Dettifoss og Selfoss, ligger ikke langt fra hinanden, og er bestemt et besøg værd, hvis kør-selv-ferien i Island har bragt dig på de kanter. Dettifoss er efter sigende det kraftigste vandfald i Europa og det største vandfald på Island. Med op mod 500 kubikmeter vand strømmende over klippekanten i sekundet, kan du mærke suset når du er i nærheden af det, og på lang afstand kan du faktisk se gigantens vandstøv tordne sig op i luften.

Fortsætter du fra Dettifoss ned langs floden sydpå, kommer du til Selfoss, som er endnu et imponerende vandfald. Selfoss bliver ofte overset, trods sin 100 meters bredde og 11 meter høje fald. Har du lyst til at besøge endnu et vandfald ligger Hafragilsfoss lige nord for Dettifoss.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort