Kystbyen Vik

Den lille by ligger tæt på det sydlige Islands store seværdigheder

Den lille kystlandsby Vík ligger blot 10 kilometer fra Mýrdalsjökull gletsjeren og tæt på Reynisfjara. Det er en central by at overnatte i, da den ligger tæt på mange af seværdighederne i det sydlige Island. Dens placering gør også at mange turister lægger vejen forbi, da byen også har adskillelige overnatningssteder, restauranter og seværdigheder som fx Reynisfjara sorte strand med vulkanske basaltsøjler.

Med Katla, den store vulkan, lige i baghaven er befolkningen dog altid lidt på vagt for det næste udbrud. Skulle skaden dog ske, kan man altid finde sikkerhed i den lokale kirke som ligger højt.

Kommer du fra Reykjavik, har du en køretur på ca. 200 kilometer foran dig. Der er masser at seværdighederne undervejs fra vandfald, gletsjere og fantastiske udsigtspunkter, så køreturen kan nemt tage en dag. Skulle vejret ikke være med dig, kan du vente med seværdighederne på tilbagevejen og håbe på bedre vejr.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort