Stuðlagil kløften

En af Islands flotteste naturoplevelser

I den øvre del af Jökuldalur, også kaldet Gletsjerdalen, finder du Stuðlagil kløften. Det er én af de mest ukendte og bedst gemte naturattraktioner på hele Island – men også en af de flotteste. Kløften er ekstraordinær smuk på grund af sine hexagonale eller sekskantede basaltsøjler.

Grunden til at de færreste besøger området er, at det ikke er så tilgængeligt, som man kunne ønske sig. Kløften ligger ca. 70 kilometer fra Egilsstaðir i det vestlige Island, og kræver en længere vandretur på cirka 8 kilometer tur-retur fra en lille parkeringsplads. Parkeringspladsen ligger ved en lille bro, som går over floden Jökla. Vandreturen er super flot, og undervejs kommer du forbi et fantastisk vandfald, som hedder Stuðlafoss.

Anbefalet af Kenneth, rejsespecialist i Vejle

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort