Bjergbyen Bergamo

Oplev middelalderromantik og storbystemning

I Lombardiet i det nordlige Italien, mellem storbyerne Milano og Verona, finder du Bergamo. Den mellemstore by er en overset perle, der er perfekt til en forlænget weekend eller som udgangspunkt på kør-selv-ferien ved de norditalienske søer. Her kan du slentre i den gamle bydel, gå på shopping i pulserende indkøbsgader eller udforske de mange imponerende kirker. Uanset om du er til kultur eller caféhygge, kan du finde det i Bergamo.

I Bergamo får du to byer i én

Bergamo består af to dele: den øvre, gamle bydel og den nye lavtliggende bydel. Bergamo Bassa, den nye bydel, er som en pulserende storby fyldt med moderne butikker og hippe restauranter. Caféer og designbutikker er drysset ud på brede gader og smukke alléer og indbyder til at gå på opdagelse i lokale delikatessebutikker, beundre eksklusivt design og sætte tænderne i velsmagende specialiteter. Når pengepungen trænger til et hvil, kan du tage den 240 meter lange kabelbane, der har sin oprindelse i 1887, til den gamle bydel, Bergamo Alta.

Her, i den gamle middelalderbydel, snor pigstensbelagte gader sig ud og ind mellem små piazzaer og historiske bygninger, omkranset af en 6 kilometer lang fæstningsmur, der i fordums tid skulle beskytte byen mod udefrakommende fjender. Nyd stemningen og duftene fra de små restauranter, mens du slentrer rundt ad snirklede stræder mellem romantiske småhuse og charmerende kirker i Bergamo Alta. For at toppe oplevelsen, skal du smage på den ikoniske Stracciatella-is som efter sigende stammer netop fra Bergamo.

 

Kirker for enhver smag

Byen er kendt for sine mange kirker, og de imponerende bygningsværker er bestemt også et besøg værd. Du kan for eksempel beundre den smukke indretning i Duomo di Bergamo, som indbyder til stille refleksion – især hvis du er så heldig at være i kirken under en messe. Der er noget næsten meditativt ved at sidde på de simple kirkebænke og lytte til præstens melodiøse prædiken, der strømmer ud gennem højttalerne.

Er du til mere storslået kirkearkitektur, skal du uden tvivl besøge Santa Maria Maggiore. Allerede fra ydersiden lover den snirklede romanske facade, at hér er noget stort i vente. I det øjeblik du træder ind i kirken, mødes du af en sanseeksplosion: de imponerende gyldne hvælvinger og farverige mosaikker forkæler øjnene, mens duften af den allestedsnærværende røgelse niver blidt i næsen. Sørg for at tage dig god tid til at udforske alle kirkens kroge og nyd det imponerende farvespil.


Sørg for at være i nærheden af byens gamle klokketårn, Torre Civica, når det, hver dag kl. 22.00, slår 100 slag - ligesom det gjorde i det 16. århundrede. Det er en ret sjov oplevelse.”

- Maria, rejsespecialist i Odense


Kort

Vis på kort