Bjergbyen Volterra

Historisk autenticitet

Volterra, der ligger i hjertet af Toscana, giver en næsten middelalderlig fornemmelse! Atmosfæren fra en urgammel landsby mærkes stadig - en autenticitet bevaret af byens ret afsides beliggenhed, der har beskyttet den mod urban spekulation. Volterra er næsten lukket inde bag bymuren fra det 13. århundrede - og hvis ikke de romerske bade, bygningsværker og det berømte Medici-fort her er nok i sig selv, så finder I også det såkaldte etruskiske Akropolis med 2.000 år gamle templer og boliger på bakkeskråningen lige uden for byen. Drømmer I om at opleve det gamle Italien på jeres kør-selv-ferie, så lad vejen gå forbi Volterra.

Et imponerende historiske skatkammer

Volterras historiesvøbte gader udspringer fra smukke Piazza dei Priori. Uanset hvor I kaster blikket hen på denne plads, så falder det på et historisk unikum, med Palazzo dei Priori, Toscanas ældste rådhus og efter sigende inspirationen til Firenzes berømte Palazzo Vecchio, som præmiegrisen. Tæt ved pladsen ligger også den smukke domkirke samt Medici-borgen La Rocca, der er én af Italiens mest imponerende fæstninger. Volterra er simpelthen en historisk guldgrube blandt Italiens historiske byer. Den er indbegrebet af rustik toscansk charme, der vil tage jer på en rejse tilbage i tiden. I højsæson er det dog en rejse i selskab med ganske mange andre turister.

Etruskisk vingesus

Historien fra Etrusker-tiden til det 19. århundrede har i sandhed efterladt sine aftryk på byen. Det mærker I, når I slentrer gennem den historiske bydel og kigger ind på de lokale museer som Guarnacci Etruscan Museum, minemuseet Museo delle Miniere, Alabaster Ecomuseum og Pinacoteca e Museo Civico. Men uden for bymuren i det næsten jomfruelige landskab ligger endnu en kulturskat. Det smukke romerske amfiteater og ruinerne af et etruskisk Akropolis med over 2.000 bygninger og templer giver jer et fascinerende arkæologisk ferieminde med hjem fra jeres kør-selv-ferie.

Kort

Vis på kort