Cykelferie fra Firenze til Rom og afslapning i Amalfi

12 dages tur med 6 dages cykeltur fra Firenze til Rom og 4 dages kør-selv til Amalfi

Denne tur tager jer til renæssancens vugge - Firenze, der ikke kun er hjemsted for en af verdens vigtigste kunstsamlinger men også for lækker vin, hyggelige restauranter og charmerende pladser og gader. Firenze og den berømte Ponte Vecchio er et absolut MUST på denne tur.

Cykelturen starter med en togtur fra Firenze til guldets by, Arezzo, der er hjemsted for storslåede kirker og paladser. Derefter fortsætter turen på den brede slette i Val di Chiana gennem bakkerne i det sydlige Toscana og ind i Umbrien. I cykler mellem bjergene, og det smukke landskab følger jer som en tro følgesvend. Undervejs passerer I historiske scener og kommer gennem små middelalderlige landsbyer. I besøger Den hellige Frans' fødested, Assisi, der gemmer på mange hemmeligheder.

Fremme i Rom, Italiens hovedstad, har I sat cyklen fra jer, og I kan nu slentre gennem de smukke gader, hvor Trevifontænen, Colosseum og Forum Romanum venter på jer. I Rom henter I en lejebil og kører til Amalfi, hvor I kan slappe af et par dage i den hyggelige og charmerende lille fiskerby.

Fra 18.803 kr.
pr. person inkl. flybillet, billeje samt ophold i dobbeltværelse i 11 nætter inkl. program

Rejseperiode: 
April - primo oktober

Sværhedsgrad.
O O O O

Startdag:
Fredag
(I cykler fra Firenze om søndagen)

Varighed:
12 dage/11 nætter

Cykelturens længde:
285 km

Bilturens længde:
580 km

Klimapåvirkning:
1.509 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Se filmen
På cykel fra Firenze til Rom og afslapning i Amalfi
EuroBike cykeltur undervejs fra Firenze til Rom

Se videoen og bliv inspireret

Oplev hvordan en ferie med transport med fly, bil og på cykel kan gå op i en højere enhed og give en anderledes, spændende oplevelse af Toscana og Umbrien.

Dagsprogram

Dag for dag

Cykelturen foregår i et kuperet terræn, dog med længere flade strækninger undervejs, men det anbefales, at I er i rimelig god form. I vil næsten udelukkende køre på asfalterede stier og rolige, mindre gader men også på veje og stier, der ikke er asfalteret. Der vil forekomme korte strækninger på mere befærdede veje, i særdeleshed når I nærmer jer byerne.

Ankomst Firenze

Ankomst til Firenze lufthavn. Tag lufthavnsbussen direkte ind til centrum af Firenze. Det tager blot 15 min., og bussen stopper ved stationen S.M. Novella. Alternativet er en taxa, men det er ikke hurtigere.  Det er også en mulighed at flyve til Pisa, men herfra vil der være ca. 75 min. bustransport til Firenze. 

Velkommen til Firenze, renæssancens vugge! Her kan I nyde storslået arkitektur og kunsthistoriske samlinger. I skal bestemt se byens mægtige domkirke Il Duomo, som tårner sig op over de andre bygninger, dåbskapellet ved siden af domkirken og snyd heller ikke jer selv for en tur henover den historiske bro, Ponte Vecchio. 

Og hvorfor ikke runde den første dag af med en af de lokale specialiteter som fx langtidsstegt vildsvin, crostini, pastaretter og pizzaer eller bistecca fiorentina akkompagneret af smagfulde vine som Chianti eller Brunello?

Overnatning i Firenze

 

 

Firenze

I har hele dagen i dag til at gå på oplevelse i Firenze, hvor I kan fordybe jer i verdens vigtigste samling af renæssancekunst. På Uffizi-galleriet kommer I nemlig i eksklusivt selskab med store mestre som Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino og Raphael. Vil I besøge Uffizi-galleriet, så er det en god ide at bestille billetter på forhånd, så I undgår spildtid i de til tider lange køer ved galleriet.

Bliver det lidt for meget kultur, kan I lægge vejen forbi Mercato Centrale og Mercato Nuovo, hvor stemningen er i top og der sælges alverdens lækkerier, lædervarer og souvenirs.

I løbet af dagen får I udleveret rejsedokumenter og cykler, så I er klart til at starte cykelturen i morgen tidlig. 

Overnatning i Firenze

Firenze - (med tog) - Arezzo - Passignano sul Trasimeno (60 km på cykel)

Om morgenen tager I toget til Arezzo. Her kan I besøge de smukke kirker og paladser i "antikkens og guldets by". Fra Arezzo cykler I ad smukke stier over de vidtstrakte sletter i Val di Chiana, hvor I konstant bliver ledsaget af bakke- og bjergsilhuetter i det sydlige Toscana. Efter at have passeret Cortona, kommer I frem til søen Trasimeno, hvor Hannibal i  217 f.Kr. besejrede romerne - i en kamp, der er et af de største og mest succesfulde baghold i historien. 

I aften overnatter I i Passignano, hvorfra I har en smuk udsigt over Trasimenosøen.

Overnatning Passignano

Passignano sul Trasimeno - Perugia (35 km på cykel)

I starter dagen med at cykle langs søen til Torricella. Derfra fortsætter I forbi åbne marker, bølgende bakker og idylliske steder til Perugia. Her kan I slentre en tur gennem en af de smukkeste shoppinggader i Italien til katedralen San Lorenzo og videre forbi Palazzo dei Priori eller Arco Etrusco ... den umbriske hovedstad vil uden tvivl fascinere jer!

Overnatning  i Perugia

Perugia - Assisi (30 km på cykel)

Dagens etape er ikke så lang, så inden I kommer til fødestedet for Sankt Frans af Assisi, bør I køre en tur forbi en af de smukkeste helligdomme i Umbrien: Basilika Santa Maria degli Angeli!

Fremme i Assisi kan I fordybe jer i den farverige verden af middelalderlige kalkmalerier af Giotto.

Overnatning i Assisi

 

 

 

Assisi - Spoleto (55 km på cykel)

I dag cykler I langs foden af det mægtige Mount Subasio til den velbevarede middelalderby Spello. Herfra fortsætter I gennem Valle Umbra til Spoleto. Byer som Montefalco, Trevi og Campello kan ses på de omkringliggende bakker. Fra den mere end 80 m høje akvædukt kan I nyde en svimlende udsigt over Tessino Canyon, Luco-bjerget og borgen Rocca Albornoz.

Overnatning i Spoleto

Spoleto - Narni (45 km på cykel)

I cykler mellem bjergene, og det smukke landskab følger jer som en tro følgesvend. Undervejs kommer I til Terni, hvor I har god mulighed for at forkæle jeres smagsløg. Byen er kendt for sine fremragende kager og for at have det mest kreative køkken i regionen!

Fra Terni cykler I til Narni, hvor den eventyrlige middelalderby tager jer med langt, langt tilbage i tiden. 

Overnatning i Narni

Narni - Calvi - (med tog) - Rom (60 km på cykel)

I befinder jer midt i Umbriens grønne hjerte med imponerende bjerglandskaber lige udenfor døren. I hopper på cyklen for sidste gang og kører til Calvi, der er den sidste store by i denne region. Herfra fortsætter I ind i området Sabine Hills, hvor I endnu kan nyde roen og ensomheden, inden I afleverer cyklerne i Poggio Mirteto og tager toget til Rom, for at fordybe jer i den pulserende storby.

Fremme i Rom, sluttes cykelfreien af med en overnatning, så I har mulighed for at opleve bare lidt af, hvad denne charmerende by har at byde på. 

Peterskirken i Vatikanstaten er et must når man besøger Rom. Det er en af verdens største kirkebygninger, og det er også her, I kan se det verdensberømte Sixtinske Kapel af Michelangelo, som jo nok kan betegnes som hovedværket fra den italienske renæssancekunstner.

Rom er ikke kun et spændende besøg på grund af store seværdigheder som Colosseum, Den Spanske Trappe og Trevifontænen. Via del Corso er en af Roms længste gader midt i det historiske centrum, og gaden lokker med internationale mode- og designbutikker. På gaden Via del Babuino kan I til gengæld købe antikviteter, lamper og glas med hjem. 

Leder I efter den helt rigtige atmosfære i Rom, så er Piazza Navona et rigtig godt bud. Det lange smalle torv er utrolig hyggeligt, og på pladsen ligger den smukke barokkirke Sant'Agnese in Agone. Sæt jer på en af de mange fortovsrestauranter og nyd et let måltid eller et glas vin.

Overnatning i Rom

Rom - Amalfi (300 km)

I dag henter I jeres bil, forlader Rom, og gør jer klar til at køre mod sydøst og Amalfi. Den hurtigste vej er via motorvejen, men vi anbefaler den mere sceniske rute langs kysten. Tag turen i afslappet tempo og nyd klimaet og udsigten langs Middelhavet. Undervejs kommer I gennem Terracina, der ligger smukt lige ned til havet, og er fyldt med romerske ruiner. Tag en tur forbi Piazza Municipio og betragt de gamle, imponerende bygningsværker og besøg herefter templet for Jupiter Anxur. I kan også tage en dukkert på byens lækre sandstrand. 

Fra Terracina fortsætter I turen, og snart efter kommer I til Sperlonga, der også er et besøg værd. Her finder I hvide huse med farverige døre, hyggelige, smalle gader samt små caféer og restauranter - det hele er med til at skabe en helt speciel stemning. Her er det i øvrigt også muligt at hoppe en tur i havet fra den brede sandstrand. 

I kører nu det sidste stykke til den hyggelig by Amalfi og området, som har navn efter byen. Husk at nyde turen langs kysten, som byder på en række udsigtspunkter og hyggelige småbyer.

Fremme i Amalfi venter nu mange oplevelser og tre overnatninger.

Overnatning Amalfi.

Amalfi og baglandet

Det er helt op til jer, hvad dagen skal bruges på - vi giver jer her et par anbefalinger med på vejen.

Fra Amalfi er der ikke langt til Pompeji og Vesuv. Hvis I ikke gjorde stop ved Pompei på vej hertil, så udgør ruinbyen og vulkanen en oplagt dagsudflugt. Pompeji blev foreviget efter det voldsomme udbrud fra Vesuv i år 79 e.Kr., der begravede byen og dens liv i vulkansk aske. Vesuv ligger nordvest for Pompeji og er en de få aktive vulkaner i Europa og ikke mindst én af de farligste i verden.

Har I mod på at vandre en tur, så kan Gudernes sti være en mulighed. Den kræver dog godt fodtøj og rigelige mængder af solcreme og væske. 

Overnatning i Amalfi

Amalfi og kysten

Amalfi er meget mere end selve byen. Oplev kysten, der er opkaldt efter byen. Kør fx til tvillingebyerne Maiori og Minori, hvor I finder Amalfikystens mest børnevenlige strande.

Det er også oplagt at tage en tur på vandet, og der er masser at muligheder at vælge mellem. 

Vi kan anbefale en sejltur til Capri. Ikke nok med at I ser Amalfikysten fra vandet, så er Capri en lille romantisk ø, hvor I bl.a. kan opleve Grotta Azzurra, Den Blå Grotte. I hovedbyen Capri ligger den lille plads Piazzetta, hvor I kan nyde en god frokost.

Overnatning i Amalfi

Amalfi - Rom og hjemrejse (280 km)

Feriens sidste køretur går fra Amalfi til Roms lufthavn. Her afleverer I lejebilen og begynder hjemrejsen til Danmark, eller I kan tilføje nogle dage i Napoli by og nyde endnu mere af den godt, italienske madkunst.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 18.803 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Firenze // Rom - Kastrup
 • 2 overnatninger i Firenze inden cykelturen starter 
 • 6 overnatninger på cykelturen, som beskrevet 
 • 8 x morgenmad
 • 1 x velkomstbriefing (engelsk)
 • Baggage transfer
 • 1 x detaljeret digital rutebeskrivelse (engelsk, tysk)
 • Togtur fra Firenze til Arezzo (inkl. cykel)
 • Togtur fra Poggio Mirteto til Rom (uden cykel, der afleveres i Poggio Mirteto)
 • GPS-data tilgængelig
 • Service-hotline under hele cykelturen
 • 4 dages billeje gruppe A (compact)
 • 3 overnatninger i Amalfi 
   

Prisen inkluderer ikke

 • Cykelleje
 • Måltider (ud over nævnte)
 • Udflugter og entrebilletter 
 • Evt. turistskatter og vejafgifter i Italien
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Hoteller

En blanding af gode 3* og 4* hoteller.
 

CYKELLEJE

7-gear unisex    930 kr.
Elcykel            2.430 kr.
Priserne er inkl. forsikring

 

Ekstra oplevelser

Cykelturen ligger fast, men I kan forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Firenze eller Rom eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011