Byen Malcesine

En klemt perle ved Gardasøen

Klemt inde mellem Gardasøen og majestætiske Monte Baldo ligger Malcesine med sine bakker af oliventræer, omringet af malerisk natur. Den lille by på den nordøstlige bred af Gardasøen lokker med brostensgader, gamle, kunstneriske bygninger, små cafeer og pladser med udsigt til søen og bjergene i horisonten.

Selvom turisterne indtager gaderne i højsæsonen, bevarer Malcesine det lokale udtryk med italiensk mode, smalle gader med hængende vasketøj og lokale kunstnere, der foreviger det smukke landskab på lærred. Malcesine er også attraktiv for sportsentusiaster, der vil dyrke de vilde aktiviteter på Gardasøen eller vandre og mountainbike på Monte Baldo. Med andre ord: hvis du vil have lidt af det hele, så besøg Malcesine på din norditalienske kør-selv-ferie.

Middelalderborgen Scaliger Castle

En af de vigtigste seværdigheder i Malcesine er byens middelalderborg, Scaliger Castle, der troner over byen på skrænten tæt på Gardasøen. Borgen lokker med et historisk museum, der hylder området og søens historie, et udendørsteater i sommerperioden og panoramiske spots.

De bedste udsigter får du fra det 31 meter høje femkantede tårn, der med sine 70 meter dominerer Malcesine, og gårdspladsen Rivellino, der med sin skønhed er et yndet sted for bryllupsceremonier.

På besøg i Malcesine

En slentretur langs den smalle havnepromenade og det historiske centrum, bør altid klares med en is i hånden og et stop på en cafe med udsigt over søen. Selvsamme caféer og restauranter lokker med lokale specialiteter såsom fisk fra Gardasøen, olivenolie fra bakkerne bag byen og grøntsager fra Monte Baldo.

Skal du slappe af, ligger strandene Paina og Posterna i centrum. Posterna ligger for foden af Scaliger Castle og er trods sin beskedne størrelse et besøg værd. Tag også kabelbanen fra byen til Tratto Spino på toppen af Monte Baldo i 1800 meters højde. Med 360 graders udsigt over sølandskabet tør vi godt sige, at det er én af Gardasøens bedste udsigter.

Kort

Vis på kort