Det græske teater i Taormina

Ikke kun for arkæologinørder

Dine arkæologivenner bliver grønne af misundelse, når de hører, at du har besøgt Det Græske Teater i Taormina på det østlige Sicilien. Men selvom teaterruinen er verdens mest berømte af sin slags, og selvom der har været udgravninger her siden midten af 1700-tallet, så skal du ikke være bange for, at det kun er for nørder. Det er nemlig først og fremmest den meget postkortværdige udsigt, der betager. Teateret er et must see på din kør-selv-ferie på Sicilien.

Et af Europas smukkeste steder

Når du står på Det Græske Teaters øverste tilskuerpladser, så har du ifølge Goethe, det smukkeste syn, et teaterpublikum nogensinde har oplevet. Han forelskede sig øjeblikkeligt i stedet på sin italiensrejse. Det gamle teater ligger i udkanten af Taorminas historiske centrum, og lige der har du udsigten med de 2.300 år gamle ruiner, knejsende Etna og Middelhavets bakkede kystlinje i baggrunden ­– uden tvivl et af Europas smukkeste steder. Det er en ekstraordinær oplevelse at besøge den gamle scene, hvor du kan være heldig at se nyopførte græske tragedier på selvsamme sted, som de blev opført ved da teatret var nyt.

Rejs tilbage til grækernes og romernes Sicilien

Når du besøger den historiske seværdighed på din kør-selv-ferie til Sicilien, så prøv at lukke øjnene engang imellem og forsøg at suge historien til dig. Forestil dig hvordan de mere 100.000 kubikmeter klipper blev fjernet for at gøre plads til amfiteatret, hvordan stemningen var under forestillingerne, hvordan romernes udvidelse har foregået, og hvordan de senere gladiatorkampe har indtaget scenen. Det er en vild fornemmelse at står lige der. For det hele føles så nært, når du står det samme sted, hvor historien har fundet sted.


"Pak håndklæde og badetøj med i tasken, så I efter Det Græske Teater, kan gå de 500 meter over til kabelbanen på Via Luigi Pirandello. Den tager jer ned til stranden, hvor I kan gå over til den smukkeste lille ø, Isola Bella, som er omringet af de klareste vand."

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort