Klippeøen Isola Bella ved Taormina

Taorminas smukke ø

"Isola Bella" er italiensk for "smukke ø", men i virkeligheden er øen, Isola Bella ligeså meget en have, som det er en ø. Når din kør-selv-ferie tager dig til Siciliens østlige kyst, så er det simpelthen obligatorisk at gøre et holdt i Taormina. Et sandt paradis venter i bugten ved Isola Bella. På øen finder du en enestående have.

Blandt eksotiske planter og finurlige dyrearter gemmer sig historier om en engelsk lady, kongelige affærer og en utrolig kærlighed til naturen. Øen har fået kælenavnet "Det ioniske havs perle", og i det krystalklare vand, der bølger imellem øen og stranden, er der masser af muligheder for at køle kroppen eller tage på opdagelse med snorkel ned i fiskenes smukke verden. Isola Bella er en af Siciliens smukkeste naturoplevelser.

Smid skoene og gå over sandtangen

Vejen ned til den knoldede strand med det krystalklare vand går ad en gammel stentrappe. I sommervarmen kan det godt give lidt sved på panden, men belønningen er helt enestående. Kun en smal sandtage forbinder den lille naturbeskyttede ø. Smid skoene og gå igennem vandet til Isola Bella. Det er en sjov oplevelse for både børn og voksne, der godt kan lide at gå på opdagelse i eventyrlige omgivelser.

Foruden de smukke naturrum, er der også spøjs bebyggelse, der får de fleste til at tænke på Gaudis organiske former. Husets terrasse udgør desuden en flot udsigtspost. Goethe kaldte Taormina for det tætteste, der findes på Paradis på jorden, og Isola Bella har uden tvivl været en stor del af denne betragtning. Øen er en lille tropisk perle, hvor du kan tilbringe hele dagen med at gå på opdagelse, snorkle, bade i det klare vand eller tage på en sejltur rundt om øen og ind i de mange små grotter, der omgiver hele herligheden.

Den engelske ladys have

Den forældreløse Lady Florence Trevelyan var under Dronning Victorias vinger indtil hun indledte et forbudt forhold til dronningens søn. Det var for meget for dronningen, der sendte hende i exil, hvor Trevelyan derefter flyttede til Sicilien. En stor del af hendes tid tilbragte hun på Isola Bella, som hun købte i 1890, hvor hun påbegyndte øens transformation til en oplevelseshave med importerede tropeplanter. I dag er øen et beskyttet naturområde, og du kan gå en tur på Florences' gamle ø for et beskedent beløb. Gå en tur rundt i haven og nyd de smukke naturrum, hvor du måske er heldig at spotte de sjældne øgler, som har taget bolig på øen.

 


"Når du har udforsket Isola Bella, så tag tilbage til Taormina til den meget italienske restaurant, Trattoria Tutti Cca. Der får i serveret lokale specialiteter lige ved siden af en gammel romersk teaterruin."

- Nicolai, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort