Eventyrbyen Sestri Levante

Gå i H. C. Andersens fodspor

Der var engang en by på Liguriens kyst i det nordlige Italien. Det var en fin lille by med abrikosfarvede husmure, grangrønne skodder og vajende palmetræer. Som en pastelfarvet tange kilede den sig ind mellem de to bugter, der omgav den, Baia del Silenzio og Baia delle Favole. Byen bød alle, der besøgte den, velkommen med kringlede gader, lokale butikker og en bjergtagende udsigt over den italienske riviera. Det var måske netop denne udsigt og byens charmerende stemning, der fortryllede H. C. Andersen. Sestri Levante kom til at spille en særlig rolle for den verdensberømte digter, og byen er den dag i dag en eventyrlig by, som bestemt er et besøg værd, når kør-selv-ferien går til Ligurien.

Oplev en ”fee-agtig skønhedsaften” i Sestri Levante

Den liguriske kystby tryllebandt H. C. Andersen, da han i 1833 bad kusken give de prustende heste en pause undervejs på droscherejsen til den italienske hovedstad. Den berømte forfatter overnattede en enkelt nat i Sestri Levante og beskrev siden mødet med den italienske riviera som ”en fee-agtig skønhedsaften” i sin dagbog.

Siden har byen levet højt på H. C. Andersens besøg og betagelse af byen. 22 gange har Sestri Levante afholdt en årlig H. C. Andersen-festival med musik, teater, oplæsning og mange andre eventyrlige aktiviteter; i 32 år er der blevet uddelt eventyrpriser og den ene a byens to bugter, Baia delle favole - Eventyrernes bugt - fik sit navn for at ære H. C. Andersen.

Dyp tæerne i de fortryllende bugter

Hvis I gerne vil hoppe i det liguriske hav, er Sestri Levante et godt bud på et strandstop undervejs. Her er nemlig forskellige muligheder for at tage et par svømmetag i de italienske bølger. Langs kystlinjen ved Baia delle Favole har de mondæne strandhoteller sat sig på en stor del af stranden som – mod betaling – kan nydes fra lejede solstole, strandbarer og anlagte gangstier. Imellem er der striber af offentlig strand, hvor I frit kan lægge jeres håndklæder og spise medbragt mad.

På den modsatte side af byen finder I Baia del Silenzio, hvor blå, røde og grønne joller er trukket på land og ligger stille i det gyldne sand. Her bader de lokale, og medmindre der er pålandsvind (som er meget kraftig i den lille bugt) er Stilhedens bugt et fint badested for børn og voksne. Tag en svømmetur og oplev H. C. Andersens eventyrby, når bilferien går langs den italienske riviera.


"Gå på opdagelse i Sesti Levantes små gader og find isbutikken 'Gelateria Carugio'. Smagen er fantastisk, og det er det eneste sted på turen, hvor det lykkedes os at finde lakrids-is!"


 

Kort

Vis på kort