Forte dei Marmi - Historisk badeby

Marmorfortet

Forte dei Marmi er en skøn by, der ligger på den italienske kyst mod det liguriske hav. På byens torv, Piazza Garibaldi, ligger Forte Lorenese, bedre kendt som Fortino. Fortino er resterne af et forsvarsværk der blev bygget for at forsvare kysten mod pirater og andre uønskede gæster. Fortet har siden hen haft flere funktioner, heriblandt har fortet været brugt til opbevaring af store marmorblokke fra de apuanske alper, inden de blev transporteret til molen og derfra fragtet ud i verdenen via skib. Porte dei Marmi er opkaldt efter byens fort og fortets funktion som opbevaringshus for den lokale, dyrebare marmor. På italiensk betyder Porte dei Marmi, marmorfortet.

Byens strand

Byen har en helt fantastisk sand strand, der er lige så lang som byen er bred. Strandens lavvandet bund gør det til et optimalt sted at svømme en tur. Ved stranden er der rig mulighed for at afprøve alverdens slags vandsport, eller hvis du er mere til det, løbe en lang tur langs vandkanten. 

Nyd udsigten fra molen til de apuanske Alper og det liberiske hav

Når du er på stranden, skal du tage et smut forbi byens historiske mole. Molen, der går ud fra Forte dei Marmi kyst blev bygget i 1955, efter at nazisterne havde ødelagt den originale mole under 2. verdenskrig. Den originale mole blev bygget i 1788, da der begyndte at blive handlet med store mængder af marmor fra de apuanske alper i byen. De store marmorblokke skulle oftest fragtes fra byens centrum til kysten, og derefter læsses på et skib og sejles til mange dele af verdenen. Mange af de store skibe kunne ikke sejle helt ind til kysten grundet den lavvandet bund, så der blev bygget en 325 meter lang mole, der kunne gøre transporten af marmor nemmere fra by til skib. Fra molen har du udsigt til det liberiske hav, de apuanske alper og store dele af kyststrækningen mellem La Spezias til Viareggio.

Byens cafeer og restauranter byder på en masse lækre italienske specialiteter. Du kan få klassiske italienske pastaretter og pizzaer samt de mest udsøgte friskfangede fiske-og skaldyrsretter. Gå på opdagelse i byens kulinariske køkken og smag på områdets smagfulde råvarer. Hvis der er plads til noget sødt, skal du prøve den lokale gelato eller den aromatiske kaffe de fleste cafeer serverer. Hvis du har mod på selv at genskabe retterne kan du tage på et af de ugentlige markeder hvor du finder specialiteter og fabelagtige lokale råvare.

Kort

Vis på kort