Rundt i smukke Umbrien på cykel

9 dages tur til Umbrien med 5 dages cykeltur og 4 dages kør-selv

Denne tur tager jer til de mest fortryllende landskaber i Umbrien, faktisk direkte midt i den berømte italienske ’støvle’.

Turen er til jer, der ønsker at opleve Italiens rolige, idylliske ansigt. Hver del af turen fører gennem frodige olivenlunde, skønne vinområder og imponerende enge fyld med solsikker eller forbi smukke vandområder som fx Tiber-floden eller Trasimenosøen. Selvfølgelig vil I også passere gennem typisk italienske middelalderbyer med de velkendte navne Assisi, Todi, Orvieto eller Bettona.

På cykelturen vender I hver aften ’hjem’ til det firestjernede Residenza d’Epoca alla Posta dei Donini i San Martino in Campo, lige udenfor Perugia. Det er vores erfaring, at cykelturfans elsker de ture, hvor de hver dag vender tilbage til samme base. Hotellets restaurant betragtes i øvrigt som en af de bedste i regionen!

I skal naturligvis smage på Umbriens fine vine. På den ene dagstur besøger I den velkendte vingård Chiorri, hvor I skal nyde den lokale vin og en typisk umbrisk frokost.

Velkommen til vidunderlige Umbrien!
 

Fra 11.834 kr.
pr. person inkl. flybillet, billeje samt ophold i dobbeltværelse i 8 nætter inkl. program

Rejseperiode: 
April - primo oktober

Sværhedsgrad.
O O O O

Startdag:
Fredag
(Ankomst til San Martino in Campo lørdag)

Varighed:
9 dage/8 nætter

Cykelturens længde:
240 km

Bilturens længde:
465 km

Klimapåvirkning: 
1.392 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Dag for dag

De fleste af cykel-dagsturene foregår på overvejende fladt terræn eller med kun små stigninger. På turene til Trasimeno-søen og til Todi er der flere længere stigninger undervejs, og det anbefales, at I er i rimelig god form. I cykler for det meste på vidunderlige, rolige sideveje og indimellem også på stier af god kvalitet. I cykler kun på lidt mere trafikerede veje på nogle korte forbindelsesstrækninger.

Ankomst Rom - Terni (130 km)

Ankomst til Rom lufthavn og velkommen til Italien.

I dag henter I jeres bil, forlader Rom, og gør jer klar til at køre mod nord og naturskønne Umbrien.

Den hurtigste vej er via motorvejen E35/45, men vi anbefaler at I, specielt på den sidste del af turen, tager landevejene, hvor der er meget mere at opleve. Omkring byen Caldara kører I ind i Umbrien og drejer fra motorvejen for at besøge Narni, en eventyrlig middelalderby, der  tager jer med langt, langt tilbage i tiden.

Fra Narni kører I den sidste lille strækning og kommer frem til Terni, hvor I har god mulighed for at forkæle jeres smagsløg. Byen er kendt for sine fremragende kager og for at have det mest kreative køkken i regionen! Her I Terni venter jer en overnatning.

I bør tage en lille afstikker og besøge Marmorvandfaldene, som ligger bare 6-7 km uden for Terni. 

Overnatning i Terni 

 

Terni - Perugia - San Martino in Campo (105 km)

Fra Terni fortsætter I turen og kører I via Spoleto op til Perugia, der vil være oplagt til et frokost- eller eftermiddagsstop. Husk at smage byens berømte chokolade, der er himmelsk. Sidst på eftermiddagen kører I den sidste strækning på bare 12 km til San Martino in Campo, der er jeres hjemby de næste 6 nætter.

Fremme på hotellet vil I modtage rejsedokumenterne til cykelturen - og naturligvis også jeres cykler. Om aftenen bydes I på en velkomstdrink på hotellets solterrasse. 

Overnatning på Hotel Alla Posta dei Donini i San Martino in Campo

 

Tur til Assisi (50 km på cykel)

I dag cykler I i dalen langs floden og forbi de skinnende solsikker og hvedemarker. I nærmer jer byen Assisi, der er fødestedet for Sankt Frans af Assisi, og allerede på lang afstand vil I kunne se kuplen på Basilika Santa Maria degli Angeli. Det er oplagt at holde en pause her og besøge kirken, der er en af de smukkeste helligdomme i Umbrien.

Fra kirken er der ikke langt op til byen Assisi. Her kan I aflægge Frans af Assisi et besøg i den overvældende San Francesco-katedral, hvor I kan fordybe jer i den farverige verden af middelalderlige kalkmalerier af Giotto. Fra Assisi går turen tilbage gennem dalen til jeres hotel i San Martino In Campo.

Overnatning på Hotel Alla Posta dei Donini i San Martino in Campo

Tur til Todi (50 km på cykel + bus retur)

Det smukke, typiske umbriske landskab ledsager jer i dag på jeres cykeltur til Todi. Mellem olivenlundene vil I gang på gang blive overrasket over den storslåede udsigt, I har over Tiber-dalen. Om foråret lyser tornblad op med len evende gul farve, og om sommeren er det solsikkernes tur.

I det fjerne kan I skimte, hvor I er på vej hen, Todi. I kan beundre den middelalderlige Piazza del Popolo, mens I drikker en lækker cremet cappuccino. Om aftenen tager I toget tilbage til San Martino i Campo.

Overnatning på Hotel Alla Posta dei Donini i San Martino in Campo

 

Tur til Montefalco (40 km på cykel + bus retur)

I dag er der er tre kulturelle højdepunkter, der med garanti giver jer en underholdende cykeltur.

I besøger den lille hyggelige by Bettona, der majestætisk ligger som en svalerede på toppen af en bakke, hvorfra der er en vidunderlig udsigt over dalene. Bettonas middelalderlige bymur er stadig intakt, og byen har et lille interessant historisk centrum. 

I fortsætter til byen Bevagna med middelalderarkitektur og antikke romerske ruiner, og I får mulighed for at fordybe jer i dens gamle historie.

Dagen toppes med et besøg i Montefalco, som er en middelalderby omgivet af en mur, hvorfra I vil få en betagende udsigt over dalen.

De 3 fantastiske byer, I cykler igennem i dag, får jer næsten til at glemme, hvor smuk cykelturen i sig selv er. Om aftenen tager I med bussen tilbage til hotellet.

Overnatning på Hotel Alla Posta dei Donini i San Martino in Campo

Tur til Umbriens vinområde (40 km på cykel)

Der venter jer en dejlig dag, hvor I cykler gennem det mest centrale område af Umbrien. I passerer gyldne hvedemarker, der kun afbrydes af frodige grønne vinmarker og sølvskinnende olivenlunde. Ruten går gennem det bølgende landskab, I vil nyde, mens I kører fra landsby til landsby.

På den velkendte Chiorri-vingård venter der jer en vinsmagning. Det er ikke kun god vin I skal smage, for I skal også nyde en traditionel frokost på terrassen med en smuk udsigt til hele området. Herfra er det kun et par kilometer, I skal cykle, for at komme tilbage til jeres hotel.

Overnatning på Hotel Alla Posta dei Donini i San Martino in Campo

Tur til Trasimeno (60 km på cykel)

I dag tramper I for sidste gang i pedalerne, mens I cykler gennem skyggefulde olivenlunde og små umbriske landsbyer, indtil I kommer til søen Trasimeno. Det glimter for jeres øjne og det dejlige vand lokker til en svømmetur. Hold en dejlig og velfortjent pause ved søen og nyd den pragtfulde udsigt over det omkringliggende område med de skinnende solsikkefelter og de frodige grønne vinmarker.

På vej tilbage til hotellet kan I tage en pause ved et af de traditionelle Trattoriaer, I passerer på vejen, og nyde den italienske gæstfrihed, mens I drikker et godt glas umbrisk Grechetto.

Overnatning på Hotel Alla Posta dei Donini i San Martino in Campo

 

San Martino In Campo - Orvieto (80 km)

Cyklerne skal nu afleveres, og det er blevet tid til forlade jeres dejlige hotel i San Martino in Campo. I sætter jer igen bag rattet i den lejede bil og kører mod middelalderbyen Orvieto. Tag turen ad landevejen (Rute SR220/SP58/SS71) og I vil belønnes med smukke udsigter og en god portion hårnålesving undervejs. I kører gennem et landbrugsområde og passerer olivenlunde og vinmarker, mens I nyder det varierede landskab. 

I Orvieto møder I Umbriens historiske vinrute. Ad zigzaggede små veje, går turen igennem et frodigt landskab, når den etruskisk-romerske vinrute går fra Orvieto mod Amelia, der er Umbriens ældste by.  

Blot et stenkast fra Orvieto kan I besøge vingården Tenuta Le Velette, hvor I bliver inviteret 2.500 år tilbage i vinhistorien i den 500 meter lange etruskiske vinkælder.

Byen Orvieto står på en piedestal af røde vulkanklipper og er en oplevelse i særklasse. Blandt de mange spændende ting, I kan opleve under jeres besøg, er 'byen under byen' og den gamle brønd fra 1500-tallet. Men byens nok største trækplaster, er den berømte vin Orvieto Classico.  

Overnatning i Orvieto

Orvieto - Rom lufthavn og hjemrejse (150 km)

Feriens sidste køretur går fra Orveito til Roms lufthavn. I kan vælge den direkte og hurtigste rute ad motorvejen, men I kan også vælge at køre ud mod kysten nord for Rom og besøge 'Nekropolis' i Tarquinia undervejs. Turen er bare 20 km længere - men så meget mere spændende.  

En tredje mulighed er, at I tager en tur forbi vulkansøen Bracciano, der er et yndet udflugtsmål for indbyggerne i Rom. 

Fremme i lufthavnen afleverer I lejebilen og begynder hjemrejsen til Danmark.

I har også mulighed for at forlænge rejsen med nogle dage i Rom, der er en forførende by. I vil opleve, at byens unikke historie danner en fascinerende ramme om nutidens livlige hverdagsliv. Stil jer fx under Michelangelos kuppel i Peterskirken og mærk, hvordan storheden kilder i maven. Eller sæt jer på Den Spanske Trappe og nyd et stykke romersk pizza bagt i stenovn, mens I betragter indbyggere og gadegøglere. Rom byder hver dag på nye spændende overraskelser. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 11.834 kr.pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Rom  t/r
 • 1 overnatning i Terni 4*
 • 6 x overnatninger på Hotel Alla Posta dei Donini 4*
 • 6 x morgenmad på Alla Posta dei Donini
 • Fri adgang til udendørs pool på Alla Posta dei Donini (åben fra omkring maj)
 • Adgang til spa-område på Alla Posta dei Donini til reduceret pris (20 € per person for 3 timer)
 • 1 x detaljeret digital rutebeskrivelse af cykelturen (engelsk, tysk) pr. værelse
 • Bustur fra Todi til San Martino in Campo (inkl. cykel)
 • Bustur fra Montefalco til San Martino in Campo (inkl. cykel)
 • 1 x vinsmagning (3 vine) samt en traditionel frokost på Chiorri-vingård
 • Eurobike-skiltning
 • GPS-data tilgængelig
 • Service-hotline under hele cykelturen
 • 9 dages billeje gruppe A
 • 1 overnatninger i Orvieto 4*
   

Prisen inkluderer ikke

 • Cykelleje
 • Måltider (ud over nævnte)
 • Udflugter og entrebilletter
 • Evt. turistskatter og vejafgifter i Italien
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Hotellet

Det er muligt at opgraderer til et deluxe værelse, samt tilkøbe halvpension på Hotel Alla Posta dei Donini.

Parkering

Der er fri parkering ved hotellet i San Martino in Campo. Reservation ikke muligt. Ønskes garage er prisen 15€ pr. dag, hvilket skal reserveres på forhånd.

Cykelleje

7-gear/21-gear unisex: 930 kr.
Elcykel: 2.430 kr.
Priserne er inkl. forsikring

 

Ekstra oplevelser

Cykelturen ligger fast, men I kan slutte af med nogle dages storbyferie i Rom.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011