Badeparadiset Viareggio

Klassisk italiensk badeby

Viareggio ligger i den toscanske provins Versilia. Byen ligger imellem de Apuanske alper og det liguriske hav på Italiens vestlige kyst. Byen har 10 kilometer kyststrækning med fantastiske sandstrande. Her har du muligheden for at ligge og slappe af i solen på en af de mange liggestole, tage en dukkert i det skønne hav, eller tage del i de mange aktiviteter der findes sted på stranden.

Viareggio er en klassisk italiensk badeby med en lang palmeudsmykket strandpromenade. Promenaden hedder La Passeggiata, og hentyder til hvad de ældre italienske kvinder plejede at gøre en lun sommeraften, nemlig spadserer en lang, rolig tur om aftenen. Strandpromenaden har massere klassiske pianobarer, autentiske italienske restauranter og butikker. Der er altid liv omkring promenaden, især om sommeren hvor du kan sidde ude på en af de mange restauranter og nyde en kop espresso, en lækker gelato eller en tiramisu.

Engelske feriegæster opdagede den elegante by

Viareggio er i dag et kendt italiensk badeparadis, men det har ikke altid været sådan. Byen har en historie der kan dateres tilbage til 1100-tallet. Byens startede som en fiskerby og som en handelsvej for hele Toscana regionen. Du kan stadig købe frisk fanget fisk direkte fra rælingen af fiskerbådene i Burlamacca-kanalen. Byen fik sin første officielle bygning i 1169. Bygningen var et trætårn der vogtede kysten og sørgede for at advare byen om ubudne gæster.

I slutningen af 1100-tallet blev der bygget en militærbase, da de to nabobyer Pisa og Lucca begyndte at strides om området hvori Viareggio ligger. Stridighederne omkring byen fortsatte i mange år indtil Viareggio blev en selvstændig by, hvorefter stridighederne døde ud.

I midten af 1800-tallet opdagede engelske feriegæster det elegante og organiske paradis og faldt pladask for det. Det skabte en interesse for Viareggio i hele Europa. Når du spadserer rundt i byen, er der ikke mange levn tilbage fra fortiden, dette skyldes at byen blev hårdt ramt under 2. verdenskrig. Torre Mathilde, udkigstårn fra 1541, er en af de eneste levn tilbage fra middelalderen og tårnet er helt sikkert et besøg værd på din tur til Viareggio.

Kort

Vis på kort