Restaurant Trattoria Tutti Cca i Taormina

Siciliens kultur på menuen

Den farverige sicilianske kultur møder du ved de rødternede middagsborde. Middelhavets råvarer harmonerer med øens lækre grøntsager, kraftige oste og karakterfulde vine. I Taorminas gamle hovedgade ligger restauranterne side om side fra start til slut, og det kan virke som noget af en opgave, at vælge, hvor du skal kaste dig ud i de lokale retter. Tag på Trattoria Tutti Cca. Her får I alt, hvad et siciliansk hjerte kan banke for i omgivelser, der er lidt ud over det sædvanlige.

Pastaretter og guitar-serenader

I en nærmest hemmelig gyde snor en gammel trappe sig rundt om en håndfuld historiske bygninger. Der er lige akkurat plads til borde og stole på de brede trin, hvor du sætter dig til rette med udsigten til det gamle romerske amfiteater, Teatro Odeon. Der er lækker mad i vente. På menukortet kan du vælge imellem lokale sicilianske specialiteter, som serveres sammen med charmerende spillemænds guitar-serenader. Umiddelbart kan det i sig selv godt lyde som en turistfælde, men lige netop her føles det helt rigtigt og på sin plads. Sæt jer til rette ved bordene og gå i krig med lækre pastaretter der frister både vegetarer og kødspisere, store bøffer, frisk fisk og dejlig vin. Et besøg på dette trattoria er uden tvivl et minde, som I vil kunne smage længe efter jeres kør-selv-ferie på Sicilien er ovre.

Penne alla Norma

En af de mest simple og lækre pastaretter fra Sicilien er Spaghetti alla Norma. Det er lidt forskelligt, hvilken type pasta de bruger fra restaurant til restaurant, men saucen er himmelsk. Det er tomater, aubergine, hvidløg, krydderurter og kapers, der går op i en højere enhed, når de blandes med hinanden over komfuret. Opskriften på Spaghetti alla Norma er simpel og kraftfuld. Ligesom alt andet er i Italien, og på Trattoria Tutti Cca serveres den klassiske pastaret mesterligt udført med penne-pasta. Bestil en dejlig lokal Nero Davola-vin til, nyd hvert et sekund og hver en bid. God appetit! Hvis I vil tage den dejlige smag med hjem, så kan I købe alla norma krydderiblandningen i mange af byens butikker. De koster næsten ingenting, og de smager rigtig godt.


"Efter middagen bør I slentre de 300 meter fra restauranten ned til Piazza 9 Aprile til en nightcap på et af udskænkingsstederne. Her er liv og glade dage med levende musik og ægtepar, der indtager pladsen som dansegulv."

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort