Kystbyen Alassio

Rivieraens skjulte perle

Den gamle anglikanske kirke, tennisklubben, det engelske bibliotek vidner sammen med de mange hilsner på den gamle mur om briternes tilstedeværelse i Alassio. Den lille ferieby 100 km sydvest for Genova med den lange sandstrand er omgivet af terrakottafarvede huse med grønne skodder. I nord og vest afskærmer bjergene Alassio mod de hårde vinde, og denne by var i 1800-tallet et yndet feriemål for britiske rejsende. Alassio er lidt af en ”hidden gem”, og det betyder, der ikke er ligeså mange turister her, som der er i populære destinationer som Portofino og Cinque Terre.  

Britisk kolonialisme og gourmetmad

De høje terrakottabygninger kaster svalende skygger på den smalle gade, Via XX Settembre. Det er byens kulturelle hovednerve, hvor et utal af tøjbutikker, delikatesseforretninger og caféer ligger side om side. Prøv en af de henrivende is på Gelateria a Cuvea, og begiv jer derefter op ad byens stejle gader til I kommer op til Villa della Pergola. En engelsk general byggede villaen, som nok minder mest af alt om de luksuriøse britisk-indiske residenser. I villaen ligger den fine prisbelønnede restaurant Nove. Reserver bord på terrassen og nyd en lækker gourmetmiddag med udsigt ud over den smukke kystby.

Alassios "Wall of Fame" 

I Hollywood har de The Walk of Fame, i Alassio har de Muretto di Alassio. Den lave mur er dekoreret med omkring 550 keramiske platter, som hver især er signeret af kendte mennesker. Selveste Ernest Hemmingway startede projektet i 1953 sammen med en lokal caféejer, og hans platte er den ældste på muren. Sæt jer på en af bænkene og se, hvem der har sat sit mærke på denne dejlige by.  

Kort

Vis på kort