Vinruten Strada del Vino Franciacorta

Italiens fineste mousserende 

En køretur rundt på de norditalienske veje byder oftest på pittoreske og bjergrige landskaber. Tager i på udflugt i området mellem Iseosøen og Gardasøens sydlige region, så forskønnes turen yderligere med kolde bobler fra Franciacorta. Følg vinruten Strada del Vino Franciacorta rundt i området og smag på Italiens fineste mousserende vine.

Inspiration

En gejser af vin

Selv indgangsporten til Ca’del Bosco er et kunstværk. Inno Al Sole, der betyder ”En salme til solen” understreger fra første færd interessen for kunst på vingården. Omgivet af smukke skulpturer følger guiden jer igennem vingården imens i bliver indført i alt, der er at vide om fermentering, hvorfor mousserende vine lagrer på pupitre og ikke mindst, hvordan man smager på de livlige bobler. Dyk med ned i de gamle hvælvede vinkældres ro, mørke, fugt og kølige temperatur, hvor jeres guide får de dyre dråber til at skyde i vejret som kun gejsere gør det.

Franciacortaens fødested

Det er næsten ufatteligt at forestille sig, at det var lige her på den gamle middelaldergård at det hele startede. I de enorme kældre står de fineste flasker med bunden i vejret, og de har noget at leve op til. De allerførste Franciacorta-vine så verdens lys første gang i 1961, da de kørte igennem Berlucchis port og ud i det italienske landskab. Berlucchi er den første Franciacorta, og der er masser af historier i vente, hvis I tager en tur med ned i de enorme gamle kældre. Smag på mesterens vine, og lad guiden fortælle jer alt, hvad der er at vide om den mousserende drik.  

Kort

Vis på kort

Oplev Gardasøen - skab din egen historie