Ledrosøen

Roen hersker højt oppe i bjergene

Man undrer sig over, hvorfor Ledrosøen, eller Lago di Ledro, ikke er lige så velbesøgt som de øvrige Norditalienske søer, Garda- Maggiore- og Comosøen. Måske er det fordi, den med sine blot 10 km i omkreds er noget mindre end sine populære søskende. Måske er der fordi den gemmer sig højt oppe blandt grønklædte bjergtoppe. Men det er kun jeres held. For der hersker en helt anderledes rolig atmosfære her ved Ledrosøens søbredder, selvom den ligger blot 20 min. fra Gardasøen. Og så er området et mekka for naturelskere som vandrefugle og mountainbikere.

Livet ved søbredden

Der er noget magisk og tillokkende ved Ledrosøen. Om det er det rene, krystalklare vand og fire smukke badestrande, velkommende atmosfære i de små byer, skønne campingpladser eller den vidunderlige natur er ikke til at sige. Måske er det bare lykkerusen, man får af livet så tæt på vandet. Ved Ledrosøen leves livet nemlig i takt med søens bølger og kano, windsurfing, lystfiskeri og bådture fylder dagene ud. Og så er vandet blidt, børnevenligt og noget af det reneste i Norditalien; en skøn, overdimensioneret pool!

Aktive dage ved bjergsøen

Er jeres familien en aktiv en af slagsen? Med sine blot 10 km i omkreds kan både familiens yngste og ældste tage med på cykel- og vandreture rundt om Ledrosøen. Men der findes også adrenalin-fremkaldende eventyr i hobetal på de skovbeklædte bjergsider, der flankerer søen. Bjergvandring, paragliding, mountainbiking og andre hæsblæsende aktiviteter sørger for masser af underholdning. Præmien for jeres strabadser er et postkort-perfekt foto af den dybblå sø set fra toppen af bjergene.


"I den hyggelige by Molina di Ledro ligger det UNESCO-beskyttede arkæologiske område, Museo delle palafitte del lago di ledro, med sivhytter og levn fra bronzealderens beboere. Et fascinerende blik tilbage i tiden"


Kort

Vis på kort