Lago Maggiore

Blå skønhed i alpeidyl

En krystalklar blå sø omkranset af stejle bredder og skovklædte bjerge. Lago Maggiore, der ligger i Norditalien, byder på sydlandsk pragt og skønhed – ja, måske det er Italiens smukkeste sø. Her er skønt og grønt, og i det herlige middelhavsklima blomstrer oliven og eksotiske planter. På en kør-selv-ferie til Lago Maggiore kan du selv bestemme tempoet og undervejs stoppe i de hyggelige byer beliggende ved søbredden. Tag en tur på søen med skøn udsigt over by, bjerg og skov og slap af på lækre strande bl.a. ved Pallanzabugten og mellem Cannobio og Cannero Riviera, der er mere for børnefamilier.

 

Forførende byer ved Maggioresøen

Stresa forfører med spektakulære udsigter fra havnen, moderne butikker og pompøse villaer, og naboyen Baveno byder på traditionelle italienske bygninger i snævre gader. Verbania, den største by ved Maggioresøen, lokker med den berømte botaniske park Villa Taranto. Længere nordpå finder du idylliske Cannero Riviera, og kun 5 km fra grænsen til Schweiz ligger maleriske Cannobio med brostensgader og et restaureret centrum. I syd ligger romantiske Arona med en attraktiv søpromenade, og på østsiden skal du besøge Luino, der er kendt for sit marked om onsdagen – det siges at være Europas største.

Oplev Maggioresøen på mange forskellige måder

Det er et must at tage færgen fra Stresa til de Borromeiske øer, hvor flotte haver og store paladser pryder Isola Bella og Isola Madre. Sejl også forbi Santa Caterina del Sasso, et gammelt kloster, der hænger ud over søen. Fra Stresa kan du nå nogle af regionens højeste punkter, hvorfra du har udsigt over bjerglandskabet og Maggioresøen. Skal det være vildt, så tag på vestsiden en zipline, der fører dig over landskabet ved Maggioresøen. Skal det være billedskønt, så tag til Rocca di Angera ved den sydlige østbred, en smuk middelalderborg med udsigt over søen.

Kort

Vis på kort