Middelalderbyen Lucca

Ægte italiensk i historisk by

Lucca – sig det højt og lyt til ordet. Mere italiensk bliver det ikke. Lucca er en skøn middelalderby i Toscana og kendt for sin gamle bymidte. Hele den gamle by er omkranset af en flot intakt bymur fra renæssancen, hvor du på den ene side har udsigt over middelalderbyen og på den anden side grønne græsarealer og frugtbare områder. Inden for bymuren er her næsten ingen trafik, da det kræver en særlig tilladelse at køre ind.

Tag dig god tid til at opleve Luccas beroligende stemning. Gå rundt i byens smalle gader med gamle bygninger, der prydes af altankasser med farverige blomster, og hold pause undervejs på en af byens herlige restauranter med autentisk italiensk mad og gelato.

I hjertet af Lucca

Lucca har været en af hovedbyerne i Toscana under Romerriget. Det ses på den kvadratiske opbygning af byen med en central plads, Piazza San Michele, hvor der står en flot romansk kirke med dekorerede søjler fra det 12. århundrede. Fra pladsen er kort afstand til Luccas smalle hovedstrøg, Via Fillungo, med butikker, cafeer og hyggelige gyder. Her finder du også Tor Dell ’Ore, byens ældste middelaldertårn. Fra toppen af tårnet er en smuk udsigt over byens smalle gader, røde hustage og kirketårne – og bjergene, der omkranser Lucca. Udsigten fra Guinigi Tower, som er plantet til med træer på toppen, er også god.

Oplev middelalderkirker og opera i særklasse

Rundt i Lucca kommer du via smalle gader til åbne pladser med æstetiske middelalderkirker. Piazza San Martino er byens markedsplads, hvor du ser domkirken Duomo di San Martino. På maleriske Piazza dell’Anfiteatro har dyr og gladiatorer kæmpet på byens gamle amfiteater. Fornem den tidligere arenas opbygning på den ovale plads med bygninger omkring, når du går gennem portene. Lucca er også byen, hvor Italiens største operakomponist, Giacomo Puccini, er født. Lyt til en koncert og udforsk personen bag operaer som La Bohème og Madame Butterfly på Puccini Museum, hans tidligere barndomshjem.

Kort

Vis på kort