Millesimo - den smukkeste landsby i Italien

Millesimo i det nordvestlige Ligurien

Den lille landsby Millesimo ligger på bakkerne i det nordvestlige Ligurien omkring 25 kilometer fra Savona og kysten. Byen er en stille perle med et interessant historisk centrum, og der siges, at Millesimo er ikke mindre end den 'smukkeste landsby i Italien'.

I centrum af den lille by ligger 'Piazzaen’, der mere er en bred gade end en decideret plads. Nyd de flotte bygninger med spændende arkitektoniske træk som fx buede vinduer. På begge sider af gaden findes en lang række arkader, der behageligt skærmer for solen, når den er højst på himlen. 

Du kan ikke gå længe rundt i byen, før du støder på et usædvanligt monument, broen Ponte della Gaietta, der går over floden i centrum af byen. Midt på broen ligger et middelalderligt forsvarstårn, hvorfra man en gang kontrollerede hvem, der kunne få adgang til byen. Det er ikke så usædvanligt med befæstede broer i nogle dele af Europa, men det er ikke særlig almindelige i denne del af Italien.

Gå også en tur forbi slottet Millesimo i byens centrum. Det blev bygget i det 13. århundrede og er en robust bygning, hvorfra der er en imponerende udsigt over byen. Lige nedenfor slotsmuren ligger Villa Scarzella-haven, der også er et besøg værd. Selve villaen rummer et museum. 
 

Kort

Vis på kort