Restaurant a Putio ro Vino i Modica

Autentisk, solid og lækker mad

Du skal begive dig ind i labyrinten af små stejle og smalle gader for at finde vej til den lille lokale restaurant A Putio ro Vino. Lidt for sig selv ligger den, og udefra ser den ikke rigtig ud af så meget. Inden for er det hovedsageligt lokale gæster, der sidder omkring de rødternede duge. Her serveres husets vin i store kander, og det er ;nærmest billigere end vand. Her spiser du godt, simpelt, italiensk og gammeldags, og det er mor, der laver maden. Det er ikke stedet for højgastronomiske kreative udfoldelser i bittesmå portioner. Det er autentisk, solidt og lækkert.

Mama står i køkkenet

Når du træder ind i den gamle restaurant fra den lille gade, Via Carlo Pisacane er du ikke i tvivl om, at det er det italienske køkken, der er repræsenteret i menukortet. Der er høje træpaneler og et gammelt hestevognshjul hænger på væggen. At side i restauranten er ligesom man kan forestille sig, at italienerne sad til bords ude på landet for årtier siden. Det er intimt, hyggeligt og nede på jorden. Af og til kan du høre Mama, der står i køkkenet, råbe "prego" eller et eller andet på italiensk, når døren til køkkenet går op. Det er fuldstændig som du forestiller dig, at en rigtig italiensk middag skal være.

På menukortet kan du vælge imellem gode gamle lokale retter. Der er et hav af forskellige pastaretter at vælge imellem. Er du til kød, vegetarisk eller vegansk, så er der masser at lækre variationer. Smag den lækre Cavati co Pestu Ra Putia. Det er en pastaret med pesto, mandler, hvidløg og olivenolie. Uhyre simpelt, og uhyre velsmagende.


"Trænger du til noget sødt efter jeres besøg på A Putia ro Vino? så find vej til den gamle chokoladeforretning, Antica Dolceria Bonuato. Her kan du smage den chokolade fremstillet efter den gamle lokale metode.

Alan, rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort