Romantiske Verona

Romeo og Julies by

Verona er en gammel romersk by, fuld af ruiner og romantik - og så er den optaget på UNESCO's verdensarvsliste over beskyttet kultur. De sidste godt hundrede år er folk valfartet til Verona for at overvære en opera i den gamle arena, hvor krig og kærlighed udspiller sig under åben himmel. Shakespeares drama om Romeo og Julie udspiller sig andre steder i byen, og de fleste besøgende må lige ind i gården til Casa di Guilia, Julies hus, for at se balkonen, hvor Julie ventede på sin Romeo. På jeres kør-selv-ferie i Norditalien er det oplagt at bruge mindst én dag i Verona, som også har en masse gode shoppingmuligheder inden for mode og design.

Historisk storhed og fristende shopping

Start byvandringen ved den historiske byport, I portoni della Brà, der siden middelalderen har været indgang til den gamle bydel. Med sit store ur virker porten nærmest som en tidsportal, der fører dig ind til det historiske centrum af Verona. Bag den ligger pladsen Piazza Brà, hvor nogle af Veronas mest ikoniske bygninger ligger. Det majestætiske Gran Guardia-palads troner frem ved siden af det romerske amfiteater, Arena di Verona, hvor der i dag opføres opera-klassikere.

Fra velduftende kaffe til hvalribben og gotiske gravkamre

Fortsæt ad Via Giuseppe Mazzini til Via Cappello og drej til venstre. Her kommer du til Piazza Delle Erbe. En henrivende plads fyldt med hyggelige caféer og restauranter, hvor der dufter af friskbrygget kaffe. Allerede ved første øjekast fascinerer pladsen med de farverige vinduesskodder, blomsterkasserne på de fine altaner og bygningernes finurlige detaljer.

Pladsen rummer flere monumenter, og du finder både den kendte Fontana Madonna Verona og den til tider oversete Arco Delle Costa - en buegang med et ophængt hvalribben som efter sigende skulle stamme fra selveste Moby Dick. Fra Piazza delle Erbe fortsætter du ad Piazza dei Signori til Arche Scaligere ved Santa Maria Antica-kirken. Her bliver du mødt af et smukt snirklet smedejernsgitter. Det beskytter de gotiske gravkamre, som er en hyldest til Scala-familien, der havde magten i Verona i det 13. og 14. århundrede. En byvandring i Verona byder med andre ord på masser af indtryk, og uanset om du er til caféer eller kirker, kan du finde det her.

Julies balkon

Shakespeares tragedie, Romeo og Julie, om de to unge elskende, der ikke må få hinanden, er verdens vel nok bedst kendte kærlighedshistorie. Handlingen udspiller sig over fire dage i april, hvor Romeo og Julie bliver forelskede, gifter sig, er kortvarigt lykkelige sammen, inden de går i døden sammen. Deres to slægters årelange strid med hinanden forhindrer en lykkelig udgang. Dramaet udspiller sig i Verona, og især én af scenerne er blevet berømt: Den scene, hvor Julie står på en balkon og venter på sin hjertenskær.

Balkonen findes i gården til det smukke, 5-etagers hus i Via Cappelo 23 og er et populært sted for elskende at lægge vejen forbi. Mange skriver deres navne på væggene eller hænger en hængelås op og smider nøglerne væk som tegn på den evige kærlighed. Rører man ved højre bryst på statuen af Julie, der står i gården, får man held i kærlighed. Hilser man på højre hånd, bliver man rig.


"ikke langt fra Verona finder I det fantastisk vinområde, Valpolicella, hvor I kan besøge vingårde og krydre turen til verona med lidt velsmagende vine og lokale specialiteter"


Kort

Vis på kort