Slagteren i Non-dalen

"Det er smagen af vaskeægte norditalienske specialiteter"

Befinder du dig i Val di Non i de italienske Dolomitter, så slå et smut ind forbi slagteren i den lille bjergby Smarano og tank op til din frokost. Brødrene Corrà er fjerde generation i slagter-dynastiet, og de kan deres kram. Butikken er fyldt med de lækreste, hjemmelavede røgvarer som Speck, pølser, spegepølser og udskæringer, som kun har italienske navne. Det gør dem bestemt ikke mindre velsmagende! Og så er der bresaola, skinker og en hel masse andre lækre sager, der ligger godt i munden. Gør dig selv - og dine smagsløg - en tjeneste og læg vejen forbi slagterbutikken på din kør-selv-ferie i Norditalien.

Speck som du aldrig har smagt det før

Er du i brødrene Corràs butik på Via Roen i Smarano, så befinder du dig i den del af Italien, der hedder Südtirol på tysk og Alto Adige på italiensk. Området er tæt knyttet til Tyrol og østrigske traditioner.

Derfor bliver meget af kødet her røget. Det gælder for eksempel Speck, der bedst kan sammenlignes med vores bacon. Det er bare mere fast i kødet. Opskriften på Speck er hemmelig men metoden er enkel. Først bliver kødet krydret med en særlig blanding af friske krydderurter, salt og flere slags peber. Herefter bliver det koldrøget og hængt til modning i 22 uger.

Kun Speck, der bliver produceret efter denne metode, kan få kvalitetsstemplet Speck Alto Adige PGI. Den officielle opskrift hedder en lille smule salt, en lille smule røg og en hel masse frisk bjergluft! Og dét kan smages.

Lidt godt til frokosten

Du skal spørge efter brødrenes specialitet, der hedder Mortandella, og som ikke må sammenlignes med kødpølsen med næsten samme navn. Der kan både købes brød og ost i butikken, og udenfor er der borde og bænke, så du kan nyde din lille luksus-picknic med det samme. Men du kan også tage herlighederne med og finde et hyggeligt sted i den smukke natur omkring byen. Det er nemlig friheden ved en kør-selv-ferie!&

Husk bare, at der er lukket mellem kl. 12.30 og 15.00.


"Brødrene Corrà kan virkelig lave kød, der får din mave til at rumle højere end bilmotoren kan brumme. Så er du på de kanter, så glæd dig til smagen af vaskeægte norditalienske specialiteter"


Kort

Vis på kort