Slagteren i Non-dalen

Smag på Sydtyrol

Befinder du dig i Val di Non i de italienske Dolomitter, så slå et smut ind forbi slagteren i Smarano og tank op til din frokost. Brødrene Corra er fjerde generation i slagter-dynastiet, og de kan deres kram. Butikken er fyldt med de lækreste, hjemmelavede røgvarer som Speck, pølser, spegepølser og udskæringer, som kun har italienske navne. Det gør dem bestemt ikke mindre velsmagende! Og så er der bresaola, skinker og en hel masse andre lækre sager, der ligger godt i munden. Gør dig selv - og dine smagsløg - en tjeneste og læg vejen forbi slagterbutikken på din kør-selv-ferie eller rundrejse i Norditalien. 

 

Inspiration

Speck 

Hos brødrene Corra befinder vi os i den del af Italien, der hedder Südtirol på tysk og Alto Adige på italiensk. Området er tæt knyttet til Tyrol og østrigske traditioner. Derfor bliver meget af kødet røget. Det gælder for eksempel Speck, der bedst kan sammenlignes med vores bacon. Det er bare mere fast i kødet. Opskriften på Speck er hemmelig men metoden er enkel. Først bliver kødet krydret med en særlig blanding af friske krydderurter, salt og flere slags peber. Herefter bliver det koldrøget og hængt til modning i 22 uger. Kun Speck der bliver produceret efter denne metode, kan få kvalitetsstemplet Speck Alto Adige PGI. Den officielle opskrift hedder en lille smule salt, en lille smule røg og en hel masse frisk bjergluft! Og dét kan smages.

Lidt godt til frokosten

Spørg efter brødrenes specialitet, der hedder Mortandella, og som ikke må sammenlignes med kødpølsen med næsten samme navn. Der kan både købes brød og ost i butikken, og udenfor er der borde og bænke, så man kan nyde sit nyindkøb med det samme. I kan selvfølgelig også købe fersk kød med hjem til aftensmaden, hvis I selv skal lave mad på jeres kør-selv ferie i Norditalien. Husk bare, at der er lukket mellem kl. 12.30 og 15.00.

Kort

Vis på kort

Oplev Norditalien - Skab din egen historie