Vingården - Chiorri Vineyard i Perugia

smag på perugia

I det solrige Perugia Hills ligger den autentiske italienske vingård Chiorri. Vingården ligger omringet af smukke vinmarker og med en fantastisk udsigt over Umbriens inspirerende landskab. Vingården blev etableret i 1890 af familien Chiorri og har været drevet af familien i 5 generationer. Familien Chiorri og vingården er indbegrebet af vintraditioner og det kan ses flere steder på vingården. Alle druer til vinproduktion er håndplukket i små kurve og lavet til vin og opbevaret i store ståltønder og betontanke i en skøn, kølig vinkælder. Når vinen er færdig produceret, opbevares vinen i store træ tønder, også kaldet barriques, indtil den er modnet og klar til tapning.

Du har muligheden for at smage på vinene i vingårdens hyggelige indendørs omgivelser eller du kan nyde solen med et glas i hånden på den store udendørs terrasse. Du kan kombinere din vinsmagning med en bid brød, lidt lokal ost og lækkert lokalt pålæg eller du kan tilvælge den helt store middag bestående af lokale for- og hovedretter med tilbehør. Når du har duftet og smagt på de skønne vine familien Chiorri har at tilbyde, kan du købe dine favoritter med hjem direkte fra vingårdens lille gårdbutik.

Produktion af rød- og hvidvin med fokus på bæredygtighed

Vingården producerer både rød og hvidvin. I den røde kategori bliver der dyrket Carbernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese og Sagrantino. Der bliver dyrket tre hvidvine, en Grechetto, en Malvasia og en Pinot Grigio. Chiorri har bygget en bro mellem den traditionelle vinproduktion og ny, moderne teknologi. Det er utrolig vigtigt for vingårdens fremtid at de passer og plejer jorden, hvilket er en af grundende til at vingården har et fokus og et ønske om en fremtid med en mere bæredygtig vinproduktion. Chiorri er med i projekter med blandt andet det italienske miljøministeriet om at mindske den samlede udledning af CO2 under produktionen af vin.

Kort

Vis på kort