Vinområdet Barbaresco

Vin og UNESCO

Alpernes sneklædte tinder står smukt i baggrunden af et bakket landskab tæppebombet med vinmarker. Sug det hele ind fra toppen af Torre del Barbaresco-tårnet, hvor Tanarofloden ligger lige i baghaven. Barbaresco ligger 11 kilometer fra Alba ad snoede landeveje i et UNESCO-beskyttet område, der producerer vin i verdensklasse. Barbarescovinen fra det lille distrikt er lettere og har mindre struktur end Baroloen, men den er mere elegant, og har derfor fået titlen som rødvinenes dronning.

Det historiske vinkooperativ

For foden af Torre del Barberesco-tårnet kan i kombinere den flotte udsigt med fantastiske smagsoplevelser på vingården Produttori del Barbaresco. Vingården er en del af et vinkooperativ af venner og familier, som siden 1958 har været en betydelig del af Barbarescos vinarv. Besøg den lille forretning, og husk at være nysgerrig. Der er nemlig masser af historie bag de smagfulde dråber.

Tag på opdagelse i de gamle vinkældre

De gamle vinkældre fra 1700-tallet ligger i flere lag under Neives slot, La Casetta del Castello, og det er en fascinerende rejse tilbage i tiden, når I træder ned til de store egetræsfade. Den gamle vingårds stenmure er romantisk ornamenteret med slyngplanter og hestevogne står sidde om sidde med gamle redskaber i jern og træ og bærer minder om stedets historie. Tag på en guidet tur med ned i kælderen og lad det hele gå op i en højere enhed, når I stifter nærmere bekendtskab med vinen til vinsmagningen.

Kort

Vis på kort