Vinområdet Bardolino

Smag på de røde dråber

Vingårdene popper op som paddehatte blandt vinstokke og støvgrønne olivenlunde i bakkerne bag byen Bardolino ved Gardasøens østbred. Det godt 70 km store, kuperede område byder på intet mindre end 70 vingårde, tillokkende vinkældre, middelalderkirker, eventyrlige slotte, gamle villaer og selvfølgelig masser af lokale smagsnuancer. Følg Bardolino-vinruten mod rubinrøde og krydrede Bardolino-vine. De smager særligt godt midt i det alpine-lignende landskab præget af middelhavsaromaer og olivenlunde. Det er det ægte Italien.

historie og smagning

Hvordan lavede man vin i gamle dage? Hvordan bliver druer til vin? Alt det finder I svar på I familien Zenis vinmuseum, som ligger smukt på en bakke med udsigt ud over Gardasøen. Og med deres fem generationer i branchen ved de, hvad de snakker om.

De gamle instrumenter og redskaber aktiverer selv de mindstes nysgerrighed. For de voksne er der rig mulighed for også at få lov til at smage på de lækre dråber, hvor især Costabella-rødvinen udmærker sig. Et besøg på vinmuseum er et godt udgangspunkt at starte jeres kør-selv-ferie i vinens tegn på.

Kort

Vis på kort