Vinområdet Barolo

Nebbiolodruens saft

I modsætning til nærmest alle andre italienske middelalderbyer, så ligger Barolo ikke på en bakketop. Den ligger på bjergskråningen, men det gør den ikke mindre interessant. Til gengæld er den omgivet af velfriserede vinmarker, og der hersker absolut ingen tvivl om, at det er rødvinen af samme navn, der er omdrejningspunktet her. I de små listige gader ligger den ene vinforretning efter den anden, og lokker med lækre smagsprøver på de fine Nebbiolodruers saft. Gå på opdagelse i regionen, der ligger cirka 20 minutters kørsel fra trøffelbyen Alba i Piemontes Langhe region.

Vinens konge

En Barolo bør leve før den drikkes. Ungdommen tilbringes i gamle egetræsfade, og smagen modnes på flasken i op mod 50 år. Som ung er den introvert og brysk med hidsige tanniner. Sidenhen udvikler den sig i farven og bliver teglrød som tagene på middelalderhusene for at bevæge sig videre mod det orange. Luk øjnene, tag en tår og læg mærke til tonerne af trøffel, lakrids og chokolade, som nebbiolo-druen elegant frembringer.

Vinmuseet på slottet

Byens gamle 900-tals slot kan spottes fra lange afstande, når I nærmer jer Barolo. Det har siden 2010 huset vinmuseet WiMu. Tilbring et par timer i vinens tegn, og fordyb jer i vinens univers. Museet er en interaktiv rejse igennem kultur og vintraditioner, som afsluttes i slotskælderen, hvor der ligger et ”entoeca” fyldt med herlige vine, som I gerne får lov til at smage.

Det lille kunstmuseum

Byens lille kunstmuseum, Museo-Aula-Picta-Barolo, som holder til i en gammel, lille kirke overrasker med kunst fra Miró, Dalí og Picasso. Du kan købe en kombibillet, hvor du også får entre til vinmuseet, der ligger lige ved siden af kunstmuseet.

Kort

Vis på kort