Vinområdet Chianti Classico

Toscanas mest populære vinområde

På en kør-selv-ferie til det klassiske Toscana kan I udforske vinregionen Chianti Classico, der er en subregion til Chianti. Start bilen og kør afsted på ruten Le Strada del Gallo Nero, den sorte hane, et netværk af veje, vinslotte og småbyer, der alle lever og ånder for vinen. Oplev smukke veje, der prydes af velpassede og snorlige vinmarker, olivenlunde og panoramiske udsigter. Vinsmagning er et absolut must her, så sørg for at besøge nogle af de mange vingårde, Enoteca di Greve eller måske vinmuseet med mere end 200 forskellige lokale vine.

Vinslotte i Chianti Classico

  • Vingslottet Poggio Casiano er det eksklusive vinfirma Ruffinos visitor centre
  • Castello di Brolio er Italiens ældste vinslot og drives stadig som et familieforetagende
  • Rocca delle Macie er et rigtig livsnydersted med fantastiske vine
  • Fattoria Colleverde er for de eventyrlystne, da det ligger lidt gemt væk uden for Lucca.
  • Fattoria Pulcino ligger lidt uden for vinbyen Montepulciano oven på ruinerne af et gammelt etruskisk kloster og har et lille museum med artefakter herfra.

GREVE IN CHIANTI

Midt mellem Firenze og Siena byder Toscana på høje cypresser og pinjer, vinmarker og olivenlunde. Her ligger Greve in Chianti i det kendte vinområde med alle de gode italienske vine. En ide til Chianti er den spændende vinkælder Enoteca Fallorni i Greve in Chianti. Her findes over 1000 vine og man kan smager over 100 af dem samt en lang række olivenolier. Butikken ligger på Piazza delle Cantine 6 i kælderen i en sidegade i centrum, ikke langt fra byens Coop-butik.

SUCCES MED FIASCO

Du kender måske den buttede flaske til Chianti-vin med bast om maven. Det toscanske navn for flasken er Fiasco. Når de italienske glaspustere lavede en mislykket flaske skjulte de dette ved at komme bast om flaskens mave og bund. De havde altså ikke haft succes med flasken, men en fiasko. Til gengæld må man sige, at de fik succes med de ikoniske bast-flasker, som i mange år var synonym med italiensk vin.


"Der er et væld af vingårde i chianti, så smagsoplevelser kommer I ikke til at mangle. men giv jer også tid til at besøge Chianti Rufina og nogle af de mindre kendte byer langs vinruten, for virkelig at forstå områdets charme

- Mogens, Europa-specialist og produktchef


 

Kort

Vis på kort