Middelalderbyen Siena

Middelaldergader og gotiske kirker

Som Siena troner på toppen af sine tre bakker i 350 meters højde omkranset af det polerede toscanske landskab, drager den rejsende til sig fra nær og fjern. Det emmer af middelalderstemning i de snævre gader, der på labyrintisk vis skyder ud fra den berømte muslingeformede plads, Piazza del Campo, og byen gemmer på en imponerende rigdom af ;gotiske kirker, paladser, kunst og kulturhistorie. Netop derfor er byens gamle centrum på UNESCOs verdensarvsliste. Uanset om I er historisk interesseret eller ej venter skønne oplevelser i de stejle middelaldergyder. Siena, Italiens måske smukkeste middelalderby, er et must på jeres kør-selv-ferie!

I James Bond filmen "Quantum of Solace" med Daniel Craig, er der en vild jagt på Sienas gamle hustage. Den bedste reklame Siena kan få.

 

Sienas største kulturskatte

I hjertet af Siena ligger den smukke muslingeformede Piazza del Campo, der skråner ned mod det gotiske mesterværk Palazzo Pubblico og det 102 m høje klokketårn Torre del Mangia. De godt 500 trin op til toppen af tårnet belønnes med en betagende udsigt over de røde terra cotta-tage. Ikke langt derfra ligger den imponerende katedral, Duomo di Siena, der er et kunstværk i sig selv. Den tilhørende krypt er dekoreret med inspirerende freskoer og i kunstmuseet finder I nogle af Italiens bedste malerier fra middelalderen.

Vin og lokalliv

Når I har suget indtrykkene til jer ved byens store attraktioner, bør I bevæge jer ned til kirken San Francesco, fortet La Fontezza eller parken Orti dei Tolomei, hvor I kan indsnuse lokalstemningen. Det velbevarede fort Fortezza Medicea indeholder derimod en af Italiens mere velsmagende hemmeligheder, Enoteca Italiana di Siena, hvor I kan slubre Italiens absolut bedste vine i jer sammen med en skøn udsigt over Toscana.


"Piazza del Campo, der normalt emmer af fred og fordragelighed, forvandles til et livligt virvar, når det legendariske hestevæddeløb Il Palio hvert år den 2. juli og 16. august indtager gaderne"


Kort

Vis på kort