Vinområdet Chianti

Toscanas hjerte 

Når du, fra en bakketop, betragter landskabet i Chianti, markeres de snoede veje af høje, ranke cypresser. Veje omgivet af vinmarker, olivenlunde og middelalderbyer. Zigzaggede hårnålsruter, som Chiantigiana og Le Strade del Gallo Nero, fører dig til ekstraordinære vinoplevelser, smukke landskaber og romantiske middelalderbyer. Du befinder dig midt imellem Firenze og Siena - Toscanas hjerte. Lige her vil din kør-selv-ferie blive krydret med helt særlige smagsoplevelser og pittoreske udsigtspunkter fra charmerende middelalderbyer, som Greve in Chianti og majestætiske vinslotte som Castello Brolio, Rocca delle Macie og Poggio Cascani.

Romantiske middelalderbyer

De charmerende og sjælfulde middelalderbyer ligger spredt ud i området på bakketoppe og lokker med historisk vælde og smagfuld vin. Et oplagt sted at gøre holdt er i Greve in Chianti. En time syd for Firenze ligger denne hyggelige by. Gå en tur på Piazza Giacomo Matteotti, tag en dyb indånding og spring derefter på hovedet ned i Enoteca Falornos 1.000-flaskes vinkælder. Eller tag til Castellini - en mindre besøgt og måske derfor også mere charmerende by, der både har en borg, et arkæologi-museum og en tunnelsti. Glem ikke at besøge San Gimignano og smag Vernaccia’en, der er italiensk hvidvin i topklasse.

Sorte haner og vinsmagning

Giv dig tid til at dufte og smage på de dyre dråber. Med mere end 7.000 vinavlere fordelt på de syv Chiantidistrikter, hvor Chianti Classico og Chianti Rúfina er favoritterne, er der nok at vælge imellem. På Rocca Delle Macié, der ligger 20 minutter nord for Siena, bydes I velkommen af en stor sort hane. ”Buon giorno” hilser Vinbonden og tager jer med på en rundtur inden vinsmagningen finder sted i de maleriske omgivelser. Eller hvad med at nyde et glas ren Sangiovese-drue og lidt olivenolie på Vecchie Terre di Montefilis terrase tæt på Panzano. Den fantastiske udsigt ud over bakkede vinmarker, olivenlunde, en lille sø og stenhuse er med til at gøre denne smagsoplevelse helt uforglemmelig.

Kort

Vis på kort