Storbyferie i Firenze

Firenze er et stort skattekammer af seværdigheder og lækkerier

Planlægger du en storbyferie til Firenze, er der bare nogle oplevelser du ikke må gå glip af. Du bør krydse et af Firenzes varetegn, broen Ponte Vecchio, fortsætte til Michelangelo-pladsen og nyde den flotteste udsigt ud over renæssancebyen med den imponerende domkirke, Il Duomo di Firenze, i centrum. Læg også vejen forbi Mercato Centrale- og Nuovo, hvor stemningen er i top og der handles alverdens lækkerier, lædervarer og souvenirs. Så er der alle de lokale specialiteter som fx langtidsstegt vildsvin, crostini, pastaretter og pizzaer, akkompagneret af smagfulde vine som Chianti eller Brunello.

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Firenze ligger midt i vinlandet, Toscana

Ikke nok med at Firenze minder om ét gigantisk museum med de smukkeste bygninger fra renæssancetiden, statuer og paladser, så ligger byen også omgivet af Toscanas billedskønne område med bølgende vinmarker, olivenplantager, små fæstningsbyer og de karakteristiske cyprestræer.

Der er nok ikke så meget tid til at udforske Toscana på storbyferien, men Firenze har også en masse spektakulære seværdigheder og ikke mindst fristelser.

Seværdigheder

Santa Maria del Fiore – domkirken i Firenze

Domkirken, Il Duomo di Firenze, der er svøbt i hvid marmor, er et helt naturligt udgangspunkt, når du skal tage hul på din storbyferie i Firenze. Det tog 140 år (1296-1436) at færdiggøre domkirken, men den er også verdens 4. største. Den er ikke mindre end imponerende. Kuplen er gigantisk, facaden uhyre detaljeret og selve klokketårenet er 85 meter højt. Du kan komme op i både kuplen og klokketårnet, men vær forberedt på en lang kø.

Ponte Vecchio

Du hæver helt naturligt kameraet i det sekund, du øjner den smukke gamle bro Ponte Vecchio, fra 1345. Farverne, arkitekturen, beliggenheden og en fantastisk historie gør den helt unik. Tidligere var det slagtere og håndværkere, der havde indtaget broen, men de blev forvist i 1500-tallet pga. lugt og larm. De blev erstattet af guld- og sølvbutikker, som stadig trives i bedste velgående.

Vidste du, at der løber en lang korridor over Ponte Vecchio, der fortsætter og ender i Plazzo Vecchio? Det var den første hersker i Mecici-slægten, der ville undgå pøblen, når har krydsede broen over Arno-floden.

Firenzes rådhus - Palazzo Vecchio

Det er som at træde tilbage i historien, hvis du besøger rådhuset, der oprindeligt var et middelalderlig palads. Se de fantastiske renæssancekamre, kunst i verdensklasse og romerske ruiner. Den store sal, Salone dei Cinquecento, er fx et stort imponerende kunstværk, hvor hver en kvadratcentimeter er dekoreret. Tag endelig på en guidet tur, så får du den ultimative oplevelse.

Oltrarno bydelen, Firenze

Når du har krydset Ponte Vecchio broen, kommer du til bydelen, Oltrarno. Fortsætter du videre til Michelangelo-pladsen bliver du belønnet med en af de flotteste panoramaudsigter ud over Firenze – især omkring solopgang- og nedgang. Det er også i Oltararno du finder Boboli-parken, hvor du nemt kan tilbringe et par timer på en solskinsdag. Det er en enorm renæssancehave med fontæner, amfiteater, orangeri og skulpturer. Ved udgangen nær Palazzo Pitti, ligger La Grotta Grande, med skulpturer af bl.a. Michleangelo.

Kultur

4 Museer i Firenze der er værd at se

  • Galleria degli Uffizi er et helt eminent kunstmuseum i Firenze. Her er værker af mestrene Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo og mange flere, der er udstillet i vildt flotte dekorerede sale.
  • Museo di Firenze com'era – Firenzes bymuseum med tegninger, kort og modeller, der viser byens udvikling gennem 500 år.
  • Museo Galileo – dette museum er dedikeret videnskaben - ikke mindst den Toscana-fødte videnskabsmand, Galileo Galilei.
  • Galleria dell´Accademia  - Hils på den ægte David i Firenze
    Lidt nord for domkirken ligger Galleria dell´Accademia museet med Michelangelos ægte Davis-statue. Stop op og brug lidt tid på at få alle detaljerne med og du forstår sikkert hvorfor statuen er blevet så højt skattet gennem århundrede. Kan du nøjes med at se på en kopi, så er der faktisk 2 kopier du kan beundre på henholdsvis Piazza della Signoria og Piazzale Michelangelo.

Spisesteder

Smag på Firenze

Nu skal det hele ikke gå op i kultur, kunst og seværdigheder, så selvfølgelig skal du smage på de lokale lækkerier og opleve stemningen på markederne. I Mercato Centrale- og Nuovo er der et herligt leben. Køb og del fx et fad crostini, der er Italiens svar på spansk tapas. Du kan også sætte tænderne i en panini med ost, tomat og måske noget god skinke. Pizzaer og pasta kan du få overalt, men find restauranterne i sidegaderne – her er priserne billigere og maden bedre. På vinbarerne, der ofte serverer snacks og mad, smager de lokale vine, Chianti og Brunello, ekstra godt.

Is er godt, specielt hos Bar Vivoli Galeteria, tæt på Piazza Santa Croce. De påstår selv, at de laver verdens bedste flødeis. Det er da et postulat der bør testes.

Shopping

Der skal også være tid til shopping i Firenze

Firenze er stedet, hvor du kan finde alt fra "one-of-a-kind" souvenirs og gaver til trendy mærkevarer, outlets og åbne markeder. Firenze er også kendt for fine lædervarer, som du kan se på markederne San Lorenzo og Piazza del Mercato Nuovo. Vil du være sikker på den bedste kvalitet, så besøg læderskolen, Scuola del Cuoio, hvor du kan se hvordan mestrene arbejder med læderet og derefter købe produkterne i deres butik. På Ponte Vecchio broen ligger de små smykkebutikker side om side, hvor du kan finde smukke håndlavede halskæder, armbånd, øreringe og ringe. Lokale lækkerier og ikke mindst vine er også fristende at tage med hjem, hvis der ellers er plads i kufferten.

Kontakt