Byer langs Kvarnerbugtens kyst

Oplev 2 charmerende byer med hver deres personlighed

Kvarnerbugten er primært kendt for de spektakulære øer, men den lange klippekyst gemmer også på mange charmerende landsbyer og ferieresort, der emmer af lokalkolorit. Kystvejen bugter sig igennem rå kalkstensklipper med små grønne pletter, mens havet til den anden side glimter i alle nuancer af blå. Da Kvarnerbugten ikke i samme grad som Dalmatien og Istrien har været under fremmed herredømme, vil I her mærke et stærkt kroatisk fundament i arkitektur såvel som kultur. Her er to eksempler på et par forskellige kystbyer, du kan møde på din kør-selv-ferie langs kystvejen.

Inspiration

Opatija

Byen Opatja ligger midt på den spektakulære Opatja Riviera, der må siges at være fuld på højde med dens franske navnesøster. I den elegante by pynter de klassiske hotelbygninger i gadebilledet, og veltrimmede, velduftende haver med dekorative fontæner tilbyder skønne afbræk fra menneskemylderet. Den 12 km lange idylliske stenpromenade, Lungomare, slænger sig tæt på det turkise hav hele vejen til den pittoreske lille by, Lovran

Senj

Med 3.000 års historie er Senj én af de ældste byer ved det nordlige Adriaterhav. Fortiden mærker I tydeligt, når I bevæger jer igennem det gamle centrum bag ved den gamle bymur eller besøger den spændende fæstning Nehaj, der troner over byen på sin grønne bakketop. På byens syv forskellige strande kan I køle lidt ned efter byvandringen eller I kan smage på byens gastronomiske lækkerier på de mange forskellige restauranter.

Kort

Vis på kort