Kroatien i egen bil

12 dages kør-selv-forslag med storby, historie og flot natur

12 dages kør-selv-ferie i egen bil til Kroatien, hvor der er tid til både at opleve hovedstaden Zagreb og den fantastiske kyst. Der står både smuk natur, historiske byer og dejlig mad på programmet. Vi foreslår også at man på ud- og hjemturen lægger tid ind til oplevelser i både Tyskland, Tjekkiet, Slovenien og Østrig.

I har masser af tid til at komme ind under huden på byerne Plitvice, Zadar og Istrien, og da dette kun er et forslag, kan vi sagtens forlænge rejsen med nogle ekstra dage for endnu mere fordybelse.

Fra 5.288 kr.
Pr. person i dobbeltværelse i 11 nætter inkl. morgenmad flere steder

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
12 dage/11 nætter

Længde:
3.550 km

Klimapåvirkning:
662 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Dresden (472 km)

Første etape går til Dresden nær grænsen til Tjekkiet. Fra de fleste steder i Danmark er der cirka 8 timer køretid (inklusiv færgeoverfart hvis man kommer fra Sjælland). Kør tidligt så der er er lidt tid om aftenen til at nyde kulturbyen Dresden, med dens monumentale arkitektur. Vil I have et stop undervejs, så kan vi anbefale historiske Potsdam lige udenfor Berlin.

Overnatning i Dresden.

Dresden - Graz (619 km)

Den første del af dagens køretur går igennem Tjekkiet, hvor der er nogle oplagte oplevelser undervejs. Efter Prag kan I enten køre sydover via Linz, hvor slotsbyen Cesky Krumlov er et godt stop. Vi anbefaler dog vejen østover via Brno og Wien, hvor I kommer gennem vinbyen Mikulov og UNESCO-slottene Lednice-Valtice. Dagens destination er også opført på UNESCOs verdensarvsliste og er et dejligt bekendtskab. Forvent en køretid på ca. 7 timer, og forsøg at undgå myldretiden i henholdsvis Prag og Wien.

Overnating i Graz

Graz - Zagreb (187 km)

Velkommen til Zagreb, som de fleste nok vil mene 'bare' er en hovedstad, men med 900 års historie, har byen en del at byde på. I finder de mest interessante seværdigheder i byens 'øvre del', som er en labyrint af brostensbelagte gader mellem de to bakker Kaptol og Gradec. Her ligger bl.a. Zagrebs Katedral, Saint Marks' s Kirken, Porta di Pietra (stenporten), Dolac markedet, Tkalčićeva-gaden, Strossmayer promenade og Lotrščak Tower.

Brug resten af dagen og aftenen til sightseeing i Zagreb.

Overnatning i Zagreb.

Zagreb - Rastoke - Plitvice (122 km)

Fra Zagreb går turen nu mod Plitvice. Stop evt. i renæssancebyen Karlovac cirka 50 km fra Zagreb. Efter yderligere 50 km bør I holde en pause i den lille by Rastoke. Rastoke er kendt for sine velbevarede møller og de maleriske små vandfald og kaskader langs floden Slunjčica, der løber sammen med floden Korana, som kommer fra Plitvice Lakes National Park. Rastoke kaldes ofte Plitvice-søens lillesøster på grund af naturens sammenlignelighed.

I fortsætter videre til Plitvice Lakes National Park, der med sin enestående naturskønhed altid har tiltrukket naturelskere, og som allerede i 1949 blev udråbt til Kroatiens første nationalpark. I oktober 1979 kom parken også på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin skønhed og ikke mindst sin geologiske beskaffenhed.

Overnatning i Plitvice

Plitvice nationalpark

Dagen kan bruges på oplevelser i den skønne park.

Nationalparken, der har en størrelse på ca. 300 km2, ligger i den bjergrige region mellem bjergkæden Mala Kapela i vest og nordvest og bjergkæden Lička Plješivica mod sydøst. Parken er primært dækket af skov med mindre områder med græs, mens den mest attraktive del af parken er søerne, der dækker knap 1% af det samlede parkareal.

Vej D429 går gennem den østlige del af parken og forbi de to hovedindgange, der ligger ca. 3 km fra hinanden. Der er parkering ved begge indgange (mod betaling). For at få mest muligt ud af jeres besøg, anbefaler vi, at I køber parkens turistkort i informationskontoret ved en af indgangene.

Det kan være en god idé at købe billetterne på forhånd, da der er begrænsninger på antallet af besøgende på et givent tidspunkt. På deres hjemmeside står hvor mange entréer der er tilgængelige pr. time. Prisen er ca. 300 kr. pr. person for en dagsbillet. En todagesbillet koster fra ca. 450 kr. Se mere her.

Overnatning i Plitvice

Plitvice - Zadar (240 km)

Turen går videre til Zadar, en by med en fantastisk historie og rig kulturarv. Men har I tid og lyst kan både Paklenica Nationalpark eller kystbyen Starigrad anbefales som oplevelser undervejs.

Byen Zadar er i sig selv et monument omgivet af en fæstningsvold og nærmest et skatkammer af arkæologiske og monumentale rigdomme fra antikken, middelalderen, renæssancen og med mange moderne, smukke bygninger. I Zadar finder I også verdens første havorgel.

Byen stammer fra år 59 f.Kr. hvor der lå en romersk bebyggelse, der senere blev til en egentlig romersk by. Gennem de næste årtusinder var byen under mange forskellige herredømmer; byzantisk, østrigsk, venetiansk, fransk, italiensk og jugoslavisk inden den blev kroatisk. I 1991 angreb en serbisk styrke byen og dens kulturelle arv blev stærkt medtaget.

Resten af dagen står på sightseeing i Zadar

Overnatning i Zadar

Zadar

Zadar er byen, hvor det moderne og det gamle kolliderer i én stor, lykkelig forvirring for tilsammen at skabe en af Dalmatiens mest dynamiske og spændende byer. Her kan I udforske romerske ruiner og venetiansk arkitektur, nyde god mad og se en spektakulær solnedgang akkompagneret af havets beroligende musik.

Zadars historiske centrum er klemt sammen på en smal halvø, der er fascinerende at udforske. At slentre i gaderne er som at skrælle lag af tiden indtil I ender i det 9. århundrede f.Kr. i det gamle Illyria, hvor Zadars historie startede. Den gamle bydel er brolagt med skinnende hvide sten, og de lige gader blev først anlagt af romerne. Meget af Zadars forsvarsmure fra det 16. århundrede, er nu på UNESCOs Verdensarvsliste.

Nyd byen og slap af på en af Zadars strande.

Overnatning i Zadar

Zadar - Opatija (282 km)

Dagen i dag fortsætter med en smuk køretur langs kysten mod Opatija. Tag eventuelt den første del på motorvej, men drej af ved vej 23 gennem Senjska Draga dalen - en smuk køretur ned til kysten. Herfra følger I kystvejen nordover. Hvis I har tid og lyst, kan vi anbefale en afstikker til øen Krk, som byder på smuk natur, hyggelige byer og den berømte Baska Tavlen.

Dagens mål er kystbyen Opatija lige udenfor havnebyen Rijeka. Opatija er en fortryllende kystby med en rig historie og kultur med mange spændende steder og imponerende monumenter, velplejede parker, kirker og storslåede villaer. Besøg den kroatiske Walk of Fame og den lille havn lokalt kendt som Portić, og tag et billede med den berømte statue af Pigen med Mågen.

Overnatning i Opatija

Opatija - Slovenien - Villach (207 km)

Det er tid på at vende snuden hjemover, men det er absolut ikke slut med store oplevelser. Vi anbefaler at I kommer tidligt afsted for at få mest ud af de mange oplevelser som Slovenien har at byde på. Besøg grottesystemet i Postojna og det nærliggende Predjama Slot. Længere nord i Slovenien finder i den utrolig smukke sø Bled med den berømte Mariekirke på en lille ø midt i søen. Lige nord for Bledsøen finder Vintgar-kløften, som byder på en lille smuk vandretur med vandfald og stejle klipper.

Overnatning i Villach.

Nürnberg - Danmark (653 km)

Sidste etape hjem er også den længste dagsetape på rejsen, så der er nok ikke så meget tid til oplevelser undervejs. Men vi hjælper gerne med at forlænge rejsen med nogle dage i Tyskland. Husk at rejsen er kun et forslag, så både rejselænge, rute, hvor mange nætter I har hvert sted etc. kan tilpasses lige jeres ønsker og behov. God tur!

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.288 kr.

Prisen inkluderer

  • 11 overnatninger i dobbeltværelse på 3-4 stjernede hoteller
  • Morgenmad på flere af hotellerne

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Afbestillings- & rejseforsikring
     

 

OM PRISEn

Priserne er angivet i forsommeren, hvor der både er god kapacitet, hvor der ikke er alt for mange turister og hvor temperaturen ikke er på sit højeste.

OBS: For at få mere tid til at opleve Kroatien kan I også vælge fly og lejebil, se for eksempel kør-selv-forslaget Kvarner-bugten og det centrale Kroatien

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller ændre rejseruten efter egne ønsker.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011