Kvarner-bugten og det centrale Kroatien

10 dages kør-selv-forslag med kyst, nationalpark og storby

Denne pragtfulde 10 dages kør-selv-ferie i de nordlige regioner i Kroatien byder på spændende og forskelligartede oplevelser hele vejen rundt. Fra skønne kystbyer til dramatiske naturparker og pulserende storbyer. Her får I smagt på det meste af Kroatien.;

Fra 8.004 kr.
Pr. inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse på 4* hotel og 9 dages billeje gruppe A

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
Ca. 700 km fra/til Zagreb

Klimapåvirkning:
1.053 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Ankomst Zagreb - Opatija (174 km)

Velkommen til Opatija, hvor denne kør-selv-tur starter, uanset om I kommer i egen bil eller er ankommet til Split eller Zagreb med fly og har lejet en bil til den videre færd.

Når I har fundet jeres hotel, hvor I skal bo i nat, er det tid til at udforske byen Opatija.

Opatija er en fortryllende kystby med en rig historie og kultur med mange spændende steder og imponerende monumenter, velplejede parker, kirker og storslåede villaer. Besøg den kroatiske Walk of Fame og den lille havn kendt lokalt som Portić, og tag et billede med den berømte statue af Pigen med Mågen.

Overnatning i Opatija

 

Opatija - Krk - Rab (100 km)

Idag går turen de kun 100 km ad kystvejen fra Opatija til Rab. Turen går over øen Krk videre til øen Rab, men der er bro fra fastlandet til Krk, en ca. 1450 m lang betonbro (Krčki Most). Til gengæld må I med færge på den videre færd til Rab.

Da det ikke er nogen lang kørtur, har I masser af tid til undervejs at udforske øen Krk. Krk er en af de største øer i Kvarner-bugten og den nordligste i Adriaterhavet. Øen Krk ligger i en meget gunstig geografisk placering. Krk har et pragtfuldt middelhavsklima, hvilket betyder, at somrene her er meget varme med temperaturer omkring 30 ° C, og vintrene er milde, selvom der kan være enkelte kolde dage om vinteren. Havtemperaturen om sommeren når 25° C og om vinteren falder den til 10° C.

Bådture er også en stor sag på Krk. Tag en hel- eller halvdags bådudflugt fra en af byerne. I skal udforske de nærliggende øer, smukke strande og interessante seværdigheder, krydret med det fremragende lokal køkken.

Dykning. Uanset om I er erfarne dykkere eller I aldrig har prøvet det før, har dykkercentrene på Krk alt hvad I har brug for.
Krystalklart hav, rig flora og fauna og fremragende dykkerpladser.

Overnatning på Rab

Rab - natur, badning og afslapning

Øen Rab, der først blev beboet af illyrierne i år 350 f.Kr., har et væld af kulturelle og historiske seværdigheder. I hele sin historie var øen under ledelse af flere forskellige kroatiske herskere, venetianerne, Napoleon, Habsburg-monarkiet og Republikken Kroatien. En af de mest berømte indbyggere i Rab var St. Marin, grundlæggeren af ​​Republikken San Marino og beskytter af byen Lopar.

De skiftende herskere gennem mange århundreder har naturligvis sat deres præg på Rab. Derfor kan I finde den lille kirke St. Euphemia fra den tidlige kristne periode, nogle malerier og et krusifiks fra den sene gotiske periode, et klokketårn fra en romansk katedral , et tårn i gotisk og renæssance stil ved hertugens palads, et rådhus bygget i renæssancestil og mange andre kulturelle seværdigheder. Alt sammen afspejler de den mangfoldighed som øen Rab byder på.

Dundo-skoven, en af ​​de sjældne bevarede skove af stedsegrønt egetræ (eller holm-eg), der kan blive over tusinde år gamle, blev udlagt som national botanisk park i 1949. Et andet grønt vidunder er Komrčar Park, der er designet og plantet af Pravdoje Belija i 1883.

Rab er stolt af sine naturistiske badetraditioner, som begyndte efter en begivenhed i 1936, halvtreds år efter den officielle start på turismen på øen. Ansporingen kom fra en familie med blåt blod, Storbritanniens kong Edward VIII og hans livs kærlighed, Wallis Simpson, der efter at have besøgt den gamle bydel i Rab gik til Frkanj-halvøen og svømmede nøgen i Kandarola-bugten. Resten er historie.

Lopar er beliggende i den nordlige del af øen og har det største antal af de mest naturlige strande ved Adriaterhavet. Sankt Marinus blev ifølge legenden født i Lopar. Han var stenhugger og grundlægger af den ældste republik i verden, republikken San Marino. Banjol er en lille turistby beliggende ud mod byen Rab, to kilometer fra dens historiske centrum. Den er spredt ud over en bakke med udsigt over hovedvejen og har tre bugter kaldet Padove og er kendt for økologiske landbrugsprodukter. 

En af de ting I kan gøre på Rab er: Ingenting! Øen lægger op til afslapning, og med 30 sandstrande er Rab en skøn ø med en masse små, maleriske bugter, elsket af turister fra hele verden på grund af det krystalklare, varme og lavvandede, børnevenlige hav. Alle kan finde deres egen private strand på Rab, alt efter hvad med nu er til: der er nudiststrande, ensomme bugter, strande til hunde og strande for enlige mennesker, der leder efter lidt kærlighed.

Rab, der er kendt som øen med sol, sand, hav og skønhed er en af ​​de mest frodige øer i Adriaterhavet, og krydses af mere end 100 kilometer vandrestier og cykelstier, så I kan udforske middelhavslandskabets skønhed i jeres eget stille tempo. Den smukkeste del af denne træbevoksede ø er Kalifront-halvøen, der er kendt for sin kyst med mange smukke bugter og vige skjult bag ​​fyrreskov. Den er perfekt til vandreture, der kan nydes uanset alder, da øens højeste punkt kun er 94 meter over havets overflade. Rajska plaža (paradisstranden) der ligger i Lopar er en endeløs sandstrand så perfekt, at den kom ind på listen "verdens top -10-strande 2012" ifølge CNN.

Resten af dagen går med afslapning, badning, måske en udflugt med båd og god mad!

Overnatning på Rab

Rab - Zadar (140 km)

Dagen starter med færgen fra Misnjak på Rab til Stinica på fastlandet med rederiet Rapska Plovidba. Turen tager ca. 20 min. og koster ca. 420 kr. for bil og pasagerer. Herfra går turen sydpå langs kysten til Zadar.

Velkommen til Zadar - en by med en fantastisk historie og rig kulturarv. Byen er i sig selv et monument omgivet af en fæstningsvold og nærmest et skatkammer af arkæologiske og monumentale rigdomme fra antikken, middelalderen, renæssancen og med mange moderne, smukke bygninger. I Zadar finder I også verdens  første  vandorgel.

Byen stammer fra år 59 f.Kr. hvor der lå en romers bebyggelse, der senere blev til en egentlig romersk by. Gennem de næste årtusinder var byen under mange forskellige herredømmer; byzantisk, østrigsk, venetiansk, fransk, italiensk og jugoslavisk inden den blev kroatisk. I 1991 angreb en serbisk styrke byen og dens kulturelle arv blev stærkt medtaget.

Resten af dagen står på sightseeing i Zadar

Overnatning i Zadar

Kornati National Park

I dag kan I besøge Kornati Nationalpark, som kaldes et ”nautisk paradis” takket være sin uforlignelige og unikke skønhed. Nacionalni Park Kornati er en øgruppe med 89 smukke øer, holme og rev i den nordlige del af Dalmatien nær Dugi Otok, Pašman, Murter, Zadar og Šibenik. Ligesom Brijuni Nationalpark består Kornati National Park af både land og hav. Parken har et ægte middelhavsklima, varme og tørre somre og lidt regn i efteråret. Marker, stier og charmerende stenmure gør Kornati National Park til en populær destination for både turister og lokale. Der er ingen beboere på Kornati-øerne, hvilket gør det til en spændende destination at udforske.

Overnatning i Zadar

Zadar - Plitvice (125 km)

Idag går turen op til Plitvice Lakes National Park, der med sin enestående naturskønhed altid har tiltrukket naturelskere, og som allerede i 1949 blev udråbt til Kroatiens første nationalpark og igen i oktober 1979 kom på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin skønhed og ikke mindst sin geologiske beskaffenhed. 

Vej D429 går gennem den østlige del af parken og forbi de to hovedindgang der ligger ca. 3 km fra hinandene. Der er parkering ved begge indgange (mod betaling). For at få mest muligt ud af jeres besøg, anbefales I at køber parkens turistkort i  informationskontoret ved en af indgangene.

Det kan være en god idé at købe billetterne på forhånd, da der er begrænsninger på antallet af besøgende på et givet tidspunkt. På deres hjemmeside står hvor mange entréer der er tilgængelige pr. time. Prisen er ca. 300 kr. pr. person for en dagsbillet. En todagesbillet koster fra ca. 450 kr. Se mere her

Overnatning i Plitvice

Plitvice

Dagen kan bruges på oplevelser i den skønne park.

Nationalparken, der har en størrelse på ca. 300 km2, ligger i den bjergrige region mellem bjergkæden Mala Kapela i vest og nordvest og bjergkæden Lička Plješivica mod sydøst. Parken er primært dækket af skov med mindre områder med græs, og den mest attraktive del af parken er søerne, der dækker knap 1% af det samlede parkareal.

Overnatning i Plitvice

Plitvice - Rastoke - Zagreb (135 km)

Fra Plitvice går turen nu mod Zagreb, Kroatiens hovedstad, og allerede efter små 30 km bør I holde en pause i den lille by Rastoke, som ligger lige efter Slunj. 

Rastoke er kendt for sine velbevarede møller og de maleriske små vandfald og kaskader langs floden Slunjčica, der her løber sammen med floden Korana, der kommer fra Plitvice Lakes National Park. Rastoke kaldes ofte Plitvice-søens lillesøster på grund af naturens sammenlignelighed. Herfra kører I videre mod Zagreb, som de fleste nok vil mene 'bare' er en hovedstad, men med 900 års historie har byen da lidt at byde på. I finder Zagrebs Katedral, Saint Marks' s Kirken, Porta di Pietra (stenporten), Dolac markedet, Tkalčićeva-gaden, Strossmayer promenade og Lotrščak Tower i byens 'øvre del', som er en labyrint af brostensbelagte gader mellem de to bakker Kaptol og Gradec.

Brug resten af dagen og aftenen til sightseeing i Zagreb.

Overnatning i Zagreb
 

Afrejse

Er I i egen bil går turen vestpå gennem Slovenien til Østrig over videre gennem Tyskland og/eller Tjekkiet. 

Motorvejsafgifter:
I Kroatien betales motorvejsafgift. Fra Ravca til Rijeke ca. 200 kr. Fra Ravca til Split ca. 150 kr.  
Vedr. motorvejsmærkater til Slovenien, Østrig og evt. Tjekkiet: Se mere på FDMs hjemmeside.

Hvis I flyver til og fra Pula eller Split går turen ad motorvejen tilbage til lufthavnen.  Alternativt kan I flyve til/fra Zagreb.

Eller endnu bedre. Forlæng ferie med en dejlig badeferie i f.eks Istrien eller måske et cruise i den kroatiske skærgård - spørg FDM travel.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 8.004 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Zagreb retur
 • 9 overnatninger i dobbeltværelse
 • Morgenmad på de fleste hoteller
 • 10 dages billeje gruppe A

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

Oo prisen 2021

Priserne er angivet i forsommeren, hvor der både er god kapacitet, hvor der ikke er alt for mange turister og hvor temperaturen ikke er på sit højeste.

OBS: Turen sælges også uden fly & billeje. Spørg FDM travel.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Opatja eller Zadar eller måske forlænge opholdet med en badeferie eller et lille cruise i den kroatiske skærgård.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011