Kroatien fra Zagreb til Split

10 dages kør-selv-forslag med storby, historie og flot natur

Denne pragtfulde 10 dages kør-selv-ferie starter i Kroatiens hovedstad, Zagreb, hvorfra I kommer ud til fantastisk smukke naturscenerier i flere nationalparker. Turen sydpå langs den smukke kystvej byder på spændende og forskelligartede oplevelser hele vejen.

I har masser af tid til at komme ind under huden på både Zadar og Split, eller til at stikke af på en heldagsudflugt med båd i den kroatiske skærgård!

Fra 10.063 kr.
Pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 9 nætter inkl. morgenmad og 10 dages billeje gruppe A

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
555 km

Klimapåvirkning:
1.132 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Zagreb

Velkommen til Zagreb, som de fleste nok vil mene 'bare' er en hovedstad, men med 900 års historie, har byen lidt at byde på. I finder de mest interessante seværdigheder i byens 'øvre del', som er en labyrint af brostensbelagte gader mellem de to bakker Kaptol og Gradec.Her ligger bl.a. Zagrebs Katedral, Saint Marks' s Kirken, Porta di Pietra (stenporten), Dolac markedet, Tkalčićeva-gaden, Strossmayer promenade og Lotrščak Tower.

Brug resten af dagen og aftenen til sightseeing i Zagreb.

Dette kør-selv-forslag er lagt op på at man flyver til Zagreb og lejer en bil, men man kan selvfølgelig også vælge at køre i egen bil fra Danmark. 

Overnatning i Zagreb
 

Zagreb - Rastoke - Plitvice (125 km)

Fra Zagreb går turrn nu mod Plitvice. Lav eventuelt et stop i renæssancebyen Karlovac cirka 50 km fra Zagreb. Efter yderligere 50 km bør I holde en pause i den lille by Rastoke. Rastoke er kendt for sine velbevarede møller og de maleriske små vandfald og kaskader langs floden Slunjčica, der her løber sammen med floden Korana, som kommer fra Plitvice Lakes National Park. Rastoke kaldes ofte Plitvice-søens lillesøster på grund af naturens sammenlignelighed. 

I fortsætter videre til Plitvice Lakes National Park, der med sin enestående naturskønhed altid har tiltrukket naturelskere, og som allerede i 1949 blev udråbt til Kroatiens første nationalpark og i oktober 1979 kom på UNESCOs verdensarvsliste på grund af sin skønhed og ikke mindst sin geologiske beskaffenhed. 

Vej D429 går gennem den østlige del af parken og forbi de to hovedindgange, der ligger ca. 3 km fra hinanden. Der er parkering ved begge indgange (mod betaling). For at få mest muligt ud af jeres besøg, anbefales det, I at køber parkens turistkort i  informationskontoret ved en af indgangene.

Det kan være en god idé at købe billetterne på forhånd, da der er begrænsninger på antallet af besøgende på et givent tidspunkt. På deres hjemmeside står hvor mange entréer der er tilgængelige pr. time. Prisen er ca. 300 kr. pr. person for en dagsbillet. En todagesbillet koster fra ca. 450 kr. Se mere her

Overnatning i Plitvice

 

Plitvice

Dagen kan bruges på oplevelser i den skønne park.

Nationalparken, der har en størrelse på ca. 300 km2, ligger i den bjergrige region mellem bjergkæden Mala Kapela i vest og nordvest og bjergkæden Lička Plješivica mod sydøst. Parken er primært dækket af skov med mindre områder med græs, og den mest attraktive del af parken er søerne, der dækker knap 1% af det samlede parkareal.

Overnatning i Plitvice

Plitvice - Zadar (120 km)

Fra Plitvice kan I lægge vejen ud til kysten og den lille by Karlobag. Byen ligger mellem Velebit-bjergene og havet på den vigtige Adriatiske hovevej, der forbinder Rijeka med Dubrovnik og fører mod det indre mod Gospić, Plitvice og Zagreb.

Karlobag er en fantastisk by mellem Middelhavet og kontinentet med et krystalklart hav og den smukkeste kroatiske bjergkæde, der kan nås med bil på få minutter. Karlobag har et rigt og varieret kulinarisk tilbud og et behageligt middelhavsklima, og i september er vejret stadig behageligt og varmt. 

Fra Karlobag kommer I hurtigt til Zadar, en by med en fantastisk historie og rig kulturarv. Men har I tid og lyst kan både Paklenica Nationalpark eller kystbyen Starigrad anbefales som oplevelser undervejs.

Byen Zadar er i sig selv et monument omgivet af en fæstningsvold og nærmest et skatkammer af arkæologiske og monumentale rigdomme fra antikken, middelalderen, renæssancen og med mange moderne, smukke bygninger. I Zadar finder I også verdens første havorgel.

Byen stammer fra år 59 f.Kr. hvor der lå en romersk bebyggelse, der senere blev til en egentlig romersk by. Gennem de næste årtusinder var byen under mange forskellige herredømmer; byzantisk, østrigsk, venetiansk, fransk, italiensk og jugoslavisk inden den blev kroatisk. I 1991 angreb en serbisk styrke byen og dens kulturelle arv blev stærkt medtaget.

Resten af dagen står på sightseeing i Zadar

Overnatning i Zadar

Zadar

Zadar er byen, hvor det moderne og det gamle kolliderer i én stor, lykkelig forvirring for tilsammen at skabe en af Dalmatiens mest dynamiske og spændende byer. Her kan I udforske romerske ruiner og venetiansk arkitektur, nyde god mad og se en spektakulær solnedgang akkompagneret af havets beroligende musik.

Zadars historiske centrum er klemt sammen på en smal halvø, der er fascinerende at udforske. At slentre i gaderne er som at skrælle lag af tiden indtil I ender i det 9. århundrede f.Kr. i det gamle Illyria, hvor Zadars historie startede. Den gamle bydel er brolagt med skinnende hvide sten, og de lige gader blev først anlagt af romerne. Meget af Zadars forsvarsmure fra det 16. prhundrede, er nu på UNESCOs Verdensarvsliste. 

Nyd byen og slap af på en af Zadars strande.

Overnatning i Zadar

Zadar, Kornati Nationalpark

Kornati National Park kaldes et ”nautisk paradis” takket være sin uforlignelige og unikke skønhed. Nacionalni park Kornati er en øgruppe med 89 smukke øer, holme og rev i den nordlige del af Dalmatien nær Dugi Otok, Pašman, Murter, Zadar og Šibenik. Ligesom Brijuni Nationalpark består Kornati National Park af både land og hav. Parken har et ægte middelhavsklima, varme og tørre somre og lidt regn i efteråret. Marker, stier og charmerende stenmure gør Kornati National Park til en populær destination for både turister og lokale. Der er ingen beboere på Kornati-øerne, hvilket gør det til en spændende destination at udforske.

Overnatning i Zadar

Zadar - Split (190 km)

I tager kystvejen fra Zadar til Split. Og selv om den er kroget og langsom, er den hvert minut hver. Undervejs går turen forbi den fantastiske Krka National Park nordøst for Šibenik, opkaldt efter floden Krka, der omslutter nationalparken. En park man både må og skal besøge. Her venter en eventyrlig naturoplevelse. Der er flere indgange men vi forslår de to mest oplagte: I kan køre til Lozovac og parkere bilen på den store p-plads og tage bussen ned til selve parken, eller køre til Skradin, parkere bilen på den store p-plads ved havnen og tage færgen videre til nationalparken. En fantastisk smuk sejltur på en lille halv time.

Ad kystvejen videre til Split. Når I har fundet jeres hotel, hvor I skal bo de næster tre nætter, er det tid til at udforske Split og omegn. Men inden I tager hul på den charmerede by, trænger I måske til en dukkert i Middelhavets lune vande fra Splits mest populære badestrand Bačvice, der ligger ca. en km fra Splits centrum.

Split er Kroatiens næststørste by med over 200.000 indbyggere og den største by ved Adriaterhavskysten. I Split er det specielt den gamle bydel der er kendt og som lokker turisterne til. Her venter utallige attraktioner og seværdigheder, flere endda på UNESCO's verdenarvliste. 

Overnatning i Split

Split

Byens største seværdighed er nok Diocletians Palads bygget af romerne i det 4. århundrede, og paladset eller fortet udgør næsten halvdelen af den gamle by. Og her må I ikke gå glip af peristylgården, paladsets største åbne plads omgivet af søjlegange. 

Besøg også Skt. Domnius Katedralen, byens katolske katedral, der oprindeligt blev bygget som et mausoleum samtidig med paladset. I det 7. århundrede blev bygningen ændret til en katedral, hvor man opbevarede Biskop Domnius' knogler. Har I energi og lider I ikke af højdeskræk, skal I tage op i klokketårnet og nyde den fantastiske udsigt over Split, havet og langt ind i landet.

På Folkets Plads (Narodni trg) kan I se det gamle rådhus fra det 15. århundrede, og både rådhuset og det etnografiske museum, som ligger i rådhuset er værd at besøge.

Øst for Diocletians Palads ligger et stort marked, hvor de utallige boder tilbyder alt fra frisk frugt, olivenolie, tøj, tasker og bælter og alle mulige andre ting og sager man ikke vidste, man havde brug for.  

Split har også en skøn havnepromenade med caféer og restauranter på stribe, der ivrigt forsøger at lokker turister indenfor, og havnepromenaden tager sig ekstra godt ud om aftenen, hvor stemningen er i top på de fyldte restauranter.

Overnatning i Split

Omkring Split (120 km)

Under jeres ophold i Split kan I besøge Primosten og Trogir som ligger langs kystevejen nord for Split. Primosten, der ligger på en lille ø, forbundet til fastlandet med en dæmning, byder på spændende arkitektur og skønne strande med lækkert krystalklart badevand. Strandene er ganske vist grus eller småsten, men badevandet fås ikke bedre. 

Således forfrisket går turen videre til Trogir, en historisk havneby, hvor den fantastiske bymidte er på UNESCOs Verdensarvsliste. Byens historie går mere end 2.000 år tilbage i tiden, og med sin geografiske placering mellem øen Ciovo og fastlandet, har byen været eftertragtet af forskellige magter. Gennem årene har byen været græsk, romersk, venetiansk og endda fransk, og de mange kulturer har sat deres præg på byen, der består af tre dele på henholdsvis fastlandet, Ciovo og en lille ø midt imellem.

Samlet kørsel for tur retur Primosten fra Split er 120 km, men der er masser af oplevelser til at fylde en hel dag.

Overnatning i Split

Hjemrejse fra Split

Dette kør-selv-forslag er lagt op til at man flyer hjem fra Split, men man kan også vælge at forlænge turen til Dubrovnik og flyve hjem herfra. Man kan også vælge at tage turen i egen bil fra Danmark og tage oplevelser i Tyskland, Østrig og/eller Tjekkiet med på vejen. 

I Kroatien betales motorvejsafgift. Fra Ravca til Rijeke ca. 200 kr. Fra Ravca til Split ca. 150 kr.  
Vedr. motorvejsmærkater til Slovenien, Østrig og evt. Tjekkiet: Se mere på FDMs hjemmeside.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.063 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Zagreb // Split - Kastrup
 • 9 overnatninger i dobbeltværelse
 • Morgenmad på de fleste hoteller
 • 10 dages billeje gruppe A

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

Om prisen

Priserne er angivet i forsommeren, hvor der både er god kapacitet, hvor der ikke er alt for mange turister og hvor temperaturen ikke er på sit højeste.

OBS: Turen sælges også uden fly & billeje, hvor du selv kører i egen bil. Spørg FDM travel.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Zagreb, Zadar eller Split eller måske forlænge opholdet med en badeferie eller et lille cruise i den kroatiske skærgård.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011