Shopping i Split

Skal du shoppe eller opleve fiskemarkedet?

Skal du ud og shoppe, ligger der mange spændende butikker i Diocletians Palads. Splits store shoppinggade er Marmontova, lige uden for paladset. Her finder I alle mærkevarebutikkerne, caféer og restauranter. Derudover byder Split på flere store shoppingcentre, City Center One, Joker og Mall of Split.

Pazar

Det udendørs marked Pazar, ligger lige ved siden af Diocletian Palads og omkring kirken St. Dominic. Det er et af de levende steder i Split, og for nylig er det også blevet en populær destination for turister, der er ivrige efter at føle den lokale ånd. Her kan I stadig føle ånden i Dalmatien og Middelhavet, farverne, smagene og aromaerne af frisk frugt og grøntsager, men også lydene, råben og prutten om priserne.  Alt hvad du kan købe på det åbne marked kan naturligvis også købes i ethvert supermarked, måske endda endnu billigere, men intet kan erstatte den lokale atmosfære.

Fiskemarkedet

Fiskemarkedet er ligesom Pazar et af de centrale punkter i byens liv, men også et interessant arkitektonisk monument, bygget for over 120 år siden i Secession-stil. Det er vigtigt at bemærke, at dens betydning for borgerne i Split i vid udstrækning overskrider denne blot "fysiske" dimension. Alt hvad Adriaterhavet kan tilbyde kommer til salg her, fra brislinger, pikareller, sardiner, makreller til dyrere røde skorpionfisk, bras, rødpagel, havabbore, hummer, havskaller mm. Det eneste, der mangler er fluer, så man skulle tro de ikke kan klare i lugten af ​​svovl, der kommer fra det tilstødende spa. En af ​​grundene til at Diocletian, der led svært af gigt, valgte netop dette sted til sit palads. Ligesom på Pazar, vil Fiskemarkedet eller Peškarija, som lokalbefolkningen kalder det, få dig til at fornemme Split og Dalmatiens tilknytning til Middelhavet, dens kultur og civilisation. Peškarija er blevet for lille til Split for længe siden, men det er for værdifuldt til at bevare byens ånd til, at enhver kan tænke på at opgive den. 

Kort

Vis på kort

Oplev Kroatien - skab din e3gen historie