Byen Nelson og omegn - Sydøen

Pulserende region med lokal kunst og et fantastisk naturlandskab

Inde i Tasman Bay ligger byen Nelson, der er et ideelt udgangspunkt for at udforske regionen. Her finder du skønne strande, søer og vilde bjerge tilføjet vingårde, bryggerier, frugtplantager, kunstgallerier og meget mere. Fra Nelson kan du tage på vandre- og mountainbiketure på egen hånd eller med erfarne guider, der har masser af lokal viden de glædeligt deler ud af.

Nelson by er kendt for sine mange lokale kunstnere og gallerier. Du kan fx følge Nelson Art Trail, der leder dig hen til små gallerier med malerier, keramik, smykker, glaskunst og meget mere. Der er sikkert noget der kunne friste dig. Befinder du dig i Nelson på en lørdag, så bør du besøge Nelson Market på Montgomery Square. Her kan du købe lokalet producerede lækkerier, kunst, smykker og tøj eller bare nyde et billigt måltid fra en af de mange madstande.

Inspiration

Gå nogle ture langs Maitai-floden

Vil du ud at strække benene, så er Maitai-floden ideel til gåture. Den går igennem Nelson og ligger dejlig tæt på caféerne og butikkerne i centrum. Fortsætter du langs floden og ud af byen, dukker der flere picnic- og svømmesteder op som fx Black Hole, Dennes Hole og Sunday Hole. Skønne steder at køle af om sommeren. Du kan også vælge at tage stien op til Centre of New Zealand Monument. Herfra har du en betagende udsigt til Nelson og bakkerne på tværs af bugten til bjergene i baggrunden. På vejen ned kan du vælge en af de mange andre stier som fx Sir Stanley Whitehead Track, der leder dig langs en højderyg og forbi græssende får.

Cable Bay nord for Nelson

En kort og smuk køretur nordpå fra Nelson og du rammer Cable Bay. Her kan du slappe af på stenstranden på dæmningen med en vej der leder til Pepin Island. Lej en kajak og udforsk den smukke natur eller vandre nogle ture i området. Om sommeren kan du forkæle dig selv med en frokost og kage på den lille Cable Bay Cafe.

Kort

Vis på kort