Aktive eventyr på toppen af Sydøen

9 dages kør-selv-ferie på sydøen med vandring, cykling og sejlads

Oplev det varierede landskab, den barske kystlinje og de hyggelige byer på toppen af Sydøen, hvor dejlige, aktive eventyr i den smukke og frodige natur omkring fjordområdet Marlborough Sounds venter. Nyd den fabelagtige natur fra bil, til fods, på mountainbike og i kajak og kom helt tæt på verdens smukkeste natur. 

Turen er vores forslag til en kør-selv-ferie på New Zealands sydø, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Hvis I har ønsker om at tilpasse turen, så hjælper vi gerne med at skræddersy rejsen til jer.  

Fra 40.523 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dbl.vær. for kør-selv ferie med 6 overnatninger inkl. morgenmad, 7 dages billeje samt aktive eventyr med lokal guide inkl. 2 overnatninger, transport og udstyr.

Rejseperiode:
Hele året
(Bedst oktober - april)

Varighed:
9 dage / 8 nætter

Længde:
Ca. 910 km

Klimapåvirkning:
14.872 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Aktive eventyr - kom tættere på naturen

Oplev Marlborough Sounds og nyd de indbydende bugte, som tiltrak Captain Cook i 1770´erne og som har en helt speciel plads i hjertet på maorifolket. Nyd en skøn blanding af magiske vandveje, bøgeskov, kæmpe bregner og klippeskrænter. I kommer I helt tæt på den fabelagtige New Zealandske natur og afslutter hver dag i hyggelige omgivelser på smukke overnatningssteder.

Udstyret
I bliver godt udstyret med mountainbike, hjelm, pumpe, værktøj, kajak inkl. vanddække, jakke, vandtæt taske og reservepadle.

Gode sager til rygsækken
Med aktive dage i vente og et til tider omskifteligt vejr, kan I med fordel medbringe; afslappet sportstøj og skiftetøj, varm jakke/regnjakke, badetøj, solcreme, sandaler, vandresko, pandelampe, kamera, dags rygsæk.

12 - 23 km pr dag
I behøver ikke at være fitness-specialister for at deltage på vandreferien. Med en almindelig sund livsstil og måske lidt daglig motion, kan de fleste nyde denne skønne tur. Aktivitetsfordelingen over de tre dage er, 15 km vandring over ca. 5 timer, 23 km cykling over ca. 4 timer og 12 km kajaksejlads fordelt over ca. 5 timer.

Dagsprogram

Christchurch - Picton / Marlborough Sounds (344 km)

I dag starter eventyret for alvor. I kører ud af Christchurch og bevæger jer gennem et smukt varieret landskab med floder, marker og frugtplantager, som danner en del af Canterbury sletten. Fortsæt nordpå langs den fascinerende Stillehavskyst til Kaikoura sletten og op mod vin-regionen ved Marlborough.

Ved ankomst til Picton parkerer I bilen, og fortsætter med vandtaxi til jeres hotel.

Mulige stop undervejs på turen:
Gør evt. en afstikker helt ud til kysten, og tag med på en hval- eller delfinsejlads ud fra Kaikoura.

Overnatning: Bay of Many Coves

Marlborough Sounds

Dagen er til skøn afslapning i dejlige omgivelser. Sydøens nordøstlige hjørne er domineret af Marlborough Sounds, som dannes af en halvt undersøisk bjergkæde der har skabt et mylder af vandveje, halvøer, bugte og øer. Resultatet er et perfekt ferieparadis, med utallige muligheder for sejlads, svømning, badning, cykling og vandring.

Overnatning: Bay of Many Coves

Marlborough Sounds og vandring på Queen Charlotte Track

Tidlig morgen tager I nu en vandtaxi tilbage til Picton og mødet med Wilderness Guides, på deres hovedkontor i byen og starten på et tre dages eventyr.

Efter en gennemgående briefing er der igen afgang med vandtaxi til Ship Cove hvorfra dagens vandring begynder. Bugten var en foretrukken ankerplads for Kaptajn Cook. Landskabet langs bugten og floderne er domineret af bøge- og bregneskove. Vandreturen foregår på den mest kendte del af det fascinerende Queen Charlotte Track, og efter ca. 15 km vandring afsluttes dagen ved den historiske Furneaux Lodge, hvorfra i sejler over Endeavour fjorden og ind i Punga bugten.

Overnatning: Punga Cove Resort.

Cykling - Camp Bay til Portage Bay

Her til morgen bliver jeres mountainbikes leveret med vandtaxi og dagens cykeloplevelse fra Camp Bay til Portage Bay kan begynde. I starter med at køre opad til hovedsporet omkring Queen Charlotte Track. Dagens tur på ca, 23 km vil hovedsageligt foregå langs højderyggene med fantastiske udsigts muligheder til både Kenepuru - og Queen Charlotte Sounds. Bay of Many Coves byder på et velkommen stop for at nyde udsigten. Turen herfra er meget varieret med et bredt spor, som til tider går godt både ned- og opad. Nyd endnu en pause ved Black Rock Shelter før de sidste bakker ved Torea Saddle og dagens mål, Portage Bay.

Overnatning: Portage Hotel.

Kajaksejlads - Queen Charlotte Sound, kørsel Picton til Nelson (130 km)

Dagens oplevelser foregår på vandet, og jeres kajakker bliver leveret til Torea Bay, med mulighed for at udforske nogle af de billedskønne bugte i Queen Charlotte Sound. Der er gode muligheder for at se delfiner, sæler og små pingviner undervejs så hold udkig. Det spændende eventyr afsluttes i enten Ngakuta Bay eller Picton Harbour, alt efter vejrforhold og vel tilbage i Picton, kan I sige farvel til kajakken og jeres Wilderness Guide. Det er nu tid til at afhente bilen, køre mod vest og fortsætte oplevelserne i Nelson på toppen af øen.

Overnatning: Cambria House

Nelson

Dagen er fri til at slappe af og gå opdagelse i Nelson, som er fuld af hyggelige cafeer og butikker. I kan også nyde godt af de mange vingårde i området, eller tage på tur til Abel Tasman National Park.

Forslag:
Tag bilen nordpå til Abel Tasman, og sejl ind i Tonga Island Marine Reserve. Nyd naturen og dyrelivet, med en vandreture i området, evt. afsluttende med en ridetur på nogle af de gyldne strande.

Overnatning: Cambria House

Nelson - Hanmer Springs (300 km)

Dagens kørsel er en smuk tur via Nelson søerne sydpå til Hanmer Spring ved foden af Southern Alps. Hanmer Springs er endnu en perfekt ferieby, med muligheder for total afslapning, eller med aktiviteter som cykling, vandring og ridning. Byen er berømt for sine Termiske bade og Spa, vi har inkluderet entréen i pakken, så nu er der for alvor dømt forkælelse.

Overnatning: Cheltenham House

Hanmer Springs - Christchurch (134 km)

Turen er ved at være slut. På vej sydpå tilbage til Christchurch, kan I med fordel følge den smukke Waiau flod gennem landbrugsland og vingårde. Området er kendt for netop vingårde samt olivenlunde. Dagens og turens sidste strækning tager jer forbi surfstrandene tilbage til storbyen, hvor I afleverer bilen, og kan fortsætte videre på andre eventyr.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 40.523 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Christchurch retur
 • 6 hotelovernatninger inkl. morgenmad i dobbeltværelse på kør-selv delen
 • Transport med vandtaxier
 • Entre til Hanmer Springs Termiske Spa
 • 7 dages billeje inkl. forsikringer
 • Personlig rejsehåndbog, der beskriver kør-selv-turen 
 • Orienteringsmøde om eventyr i Marlborough Sounds
 • Vandring, cykling og kajaksejlads
 • Udstyr til cykling og kajaksejlads
 • 2 overnatninger i standardværelser ved Marlborough Sounds
 • Kyndige engelsktalende lokalguider
 • Transport i h.t. program


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider og drikkevarer ved Marlborough Sounds
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Kør-selv delen
Er baseret på lækre Boutique hoteller

Overnatningsted på turen i Marlborough Sounds
Her overnattes i standardværelser på små hoteller smukt placeret i naturen.
 

 

 

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Auckland eller Christchurch, i de sydlige nationalparker eller på en af de mange andre destinationer undervejs. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011