Vinområdet Central Otago

Vineventyret startede med et guldeventyr

Glæd dig til et af New Zealands mest prisvindende vinområder, Central Otago i den sydlige del af Sydøen. Her bliver du modtaget af store vidder med vin- og frugtplantager, vingårde i alle størrelser, dramatiske bjerglandskaber og brusende floder. I 1860érne var det guldet, der tiltrak modige eventyrer, og det var også på det tidspunkt de første vinranker blev plantet. I dag er det de gyldne dråber, der har sat området på verdenskortet – specielt den røde Pinot Noir drue men også druerne Chardonnay og Riesling m.m.

Et af de mest kendte områder i Central Otago regionen er Bannockburn, der ligger tæt på den populære by Queenstown med et hav af udendørsaktiviteter. Her kan du opleve vinområderne i den postkortsmukke natur og besøge nogle af de mange vingårde på en cykeltur med- eller uden guide. De fleste vingårde tilbyder rundvisninger og smagsprøver på deres dejlige vine.

Vinoplevelser på cykel- eller vandretur

Otago Central Rail Trail er den ultimative vinoplevelse og cykeltur, hvor du kommer forbi mere end 15 vingårde på Alexandra-delen af cykelruten, også kendt som Pedal 4 Pinot. Men der er faktisk omkring 300 km cykel- og vandrestier, der bringer dig til interessante kulturarvssteder, hyggelige spisesteder, gallerier, unikke overnatningsmuligheder og sidst med ikke mindst – endnu flere skønne vinområder og vingårde.

Kort

Vis på kort

Oplev Sydøen - skab din egen historie