Vinområdet Central Otago

Vineventyret startede under guldfeberen i 1860érne

Glæd dig til et af New Zealands mest prisvindende vinområder, Central Otago i den sydlige del af Sydøen. Her bliver du modtaget af store vidder med vin- og frugtplantager, vingårde i alle størrelser, dramatiske bjerglandskaber og brusende floder. I 1860érne var det guldet, der tiltrak modige eventyrer, og det var også på det tidspunkt de første vinranker blev plantet. I dag er det de gyldne dråber, der har sat området på verdenskortet – specielt den røde Pinot Noir drue men også druerne Chardonnay og Riesling m.m.

Inspiration

Pinot Noir succesen blev forudset for mere end 100 år siden

Det var en italiensk vindyrkningsekspert (Romeo Bragato) der i 1895 udtalte, at Central Otago med sit kølige klima, var det perfekte sted for dyrkning af vindruer – specielt Pinot Noir og Riesling. Der skulle gå ca. 100 år før nogle eventyrlystne, stædige og ”fanden i voldske” vinpionerer, tog udfordringen op – og vandt. De havde en særlige passion for området og dets skønhed, der i forvejen tiltrak mange naturelskende turister. I løbet af 1990érne tiltrak vinregionen også flere investorer og vinproducenter med ekspertise, der så mulighederne for vindyrkning i det kølige og barske område. Det er blevet en succes - i dag er anerkendes Central Otago Pinot Noir som nogle af de fineste i verden.

Et af de mest kendte områder i Central Otago regionen er Bannockburn, der ligger tæt på den populære by Queenstown med et hav af udendørsaktiviteter. Her kan du opleve vinområderne i den postkortsmukke natur og besøge nogle af de mange vingårde på en cykeltur med- eller uden guide. De fleste vingårde tilbyder rundvisninger og smagsprøver på deres dejlige vine.

Vinoplevelser på cykel- eller vandretur

Otago Central Rail Trail er den ultimative vinoplevelse og cykeltur, hvor du kommer forbi mere end 15 vingårde på Alexandra-delen af cykelruten, også kendt som Pedal 4 Pinot. Men der er faktisk omkring 300 km cykel- og vandrestier, der bringer dig til interessante kulturarvssteder, hyggelige spisesteder, gallerier, unikke overnatningsmuligheder og sidst med ikke mindst – endnu flere skønne vinområder og vingårde.

Kort

Vis på kort